Kanada'da düzenlenen 2013 IPC Yüzme Dünya Şampiyonası'nda kelebek ve sırtüstü stillerinde dünya dördüncüsü, 200 metre karışıkta da dünya altıncısı olan engelli Beytullah Eroğlu, ilk defa final yüzen sporcu olarak yüzme branşında Türkiye spor tarihine geçti.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12-18 Ağustos'ta Kanada'da yapılan dünya şampiyonasında 50 metre kelebek, 50 metre sırtüstü ve 200 metre karışık branşlarında yarıştığını söyledi.

Şampiyonaya çok iyi hazırlandığını anlatan Eroğlu, "Asıl umudum 50 metre kelebekte başarı elde etmekti ama 1 saniye ile kaçırdım. 50 metre sırtüstü branşında üçüncülük bekliyordum. Yarışta çok iyi gidiyordum ama 7 saliseyle bronz madalyayı kaybettim. 200 metre karışıkta ise dünya altıncısı oldum" dedi.

Türk bayrağını şerefle dalgalandırmak için elinden gelenin fazlasını yaptığını kaydeden Eroğlu, "İlk defa tarihimizde final yüzen engelli yüzücüydüm. İlk defa madalyaya bu kadar yakın olan yüzücü de bendim. Ülkeme hep ilkleri yaşattım. Bu zamana kadar hizmet ettim, bundan sonra da hizmet edeceğim" ifadesini kullandı.

Babası ve amcasının en büyük destekçisi olduğunu ifade eden Eroğlu, antrenörü Fuat Özsaatçi'ye ve kendisini yetiştiren Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu'ya teşekkür etti.

- "Türkiye'ye hep ilkleri yaşattı"

Eroğlu'nun antrenörü Fuat Özsaatçi ise sporcunun 2013 IPC Yüzme Dünya Şampiyonası'nda Türkiye adına yüzme branşında ilkleri yaşatığını söyledi.

Özsaatçi, şunları kaydetti:

"Sporcumuz, kelebekte 1 saniye, sırtüstünde 7 salise ve 200 metre karışıkta da az farkla madalya kaybetti. Beytullah, ilk defa final yüzen sporcu olarak yüzme branşında Türkiye spor tarihine geçti. Başarıları bunlarla da sınır değil. 2011 yılındaki Avrupa Şampiyonası'nda 50 metre kelebekte altın ve 200 metre karışıkta gümüş madalya kazandı. Elde ettiği bu başarıyla ilki gerçekleştiren Beytullah, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda da 7'nci olarak Türkiye'ye hep ilkleri yaşatmıştı."

Özsaatçi, Beytullah'ın 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlanacağını belirterek, başarı beklediklerini sözlerine ekledi.