Galatasaray'da gelecek sezon iddialı bir ekip oluşturabilmek adına transfer çalışmalarına hız verildi. Sarı-kırmızılı ekibin Spor Toto Süper Lig ekibi Eskişehirspor forması giyen Engin Bekdemir'i transfer etmek istediği öğrenildi. Engin Bekdemir kimdir? Galatasaray ile sözleşme mi imzaladı? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Bu sezon 29 maça çıkan ve 7 gol kaydedip 4 de asist yapan Engin Bekdemir orta sahada forma giyiyor ve Türkiye'de daha önce de Kayserispor forması terletmiş bir futbolcu.

Galatasaray'ın yerli ve uygun fiyatlı oyuncular üzerinde de durduğu, Engin Bekdemir'in transfer listesinde olduğu öğrenildi.



ENGİN BEKDEMİR KİMDİR?

Engin Bekdemir (d. 7 Şubat 1992, Beringen), Belçikalı-Türk futbolcu. Süper Lig takımlarından Eskişehirspor forması giymektedir.

Kariyeri
Kulüp kariyeri
Futbola 5 yaşında doğduğu yerin amatör takımı olan 8 yaşındayken Beringen takımı ile Eindhoven'daki bir turnuvada beğenilerek PSV Eindhoven'a transfer oldu. 2008 yılı başında 3 senelik profesyonelliğe geçiş sözleşmesi imzaladı ve A1 takımına yükseldi. Burada eski ünlü futbolculardan Phillip Cocu ve Ernest Faber ile çalıştı. 2009 yılında PSV Eindhoven'ın A takımına yükselecekken Porto'dan teklif alan Engin, Porto'yu tercih etti. FC Porto'nun yetenek avcısı başkanı Jorge Nuno Pinto da Costa'nın Fatih Sonkaya'dan sonra transfer ettiği ikinci Türk futbolcu olan Engin Bekdemir, kulüple 3 yıllık antlaşma imzaladı.
FC Porto U-19 takımında oynayan futbolcu, 2009-10 sezonu U-19 takımı forması giydi. Rezerv Lig'de de maçlara çıktı. 2009-10 sezonu sonunda ve 2010-11 sezonunda teknik direktör André Villas-Boas tarafından zaman zaman A takım ile idmanlara dahil edildi. A takımda şans bulamayan futbolcu, 2011-12 sezonu için Türk ekibi Kayserispor ile 4 yıllığına anlaştı.[3] 3 sezon bu takımda forma giyen Bekdemir, 2013-14 sezonu sonuna kadar 28 maça çıktı, gol ve asist yapamadı. Sezon sonunda takımı küme düşerken Engin ise sözleşmesini fesh etti. Premier Lig'den bir kaç kulüp ile görüşen Engin, bu kulüplerle anlaşamayınca Eskişehirspor'un gündemine geldi ancak Kayserispor kulübü pürüz çıkarınca transfer gerçekleşmedi.

Rizespor
24 Ağustos 2014 günü ise Rizespor sitesinden yapılan açıklamada 3 sezonluk sözleşme imzalandığı açıklanmıştır.[4]

Millî takım kariyeri
15 Yaş Altı Millî Takımı ile 2007 yılında ilk maçına çıkan Engin, Türkiye Genç Millî Futbol Takımı'nda birçok yaş seviyesinde forma giydi. 2009 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan takımın bir parçası olarak turnuva boyunca 2 gol kaydetmiştir.
14 Kasım Pazartesi 2011 tarihlerinde Belarus ile Antalya'da oynanacak özel karşılaşmalarda ilk kez Türkiye A2 Millî Takımı aday kadrosuna davet edilmiştir. Bu karşılaşmanın 45. dakika'da Veysel Sarı'un yerine oyuna girerek ilk kez A2 millî takım için forma giydi.
2012 yılında ise Türkiye U-21 takımına çağırılan Engin, 7 maçta forma giymiştir.