ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - TFF 1. Lig'in geçen sezonunda, Adanaspor'da 19 maçlık yenilmezlik serisi yakalayarak turuncu-beyazlıları Spor Toto Süper Lig'e taşıyan teknik direktör Engin İpekoğlu, Adana Demirspor'da da bu başarıyı tekrarlamak istiyor.

Geçen sezon 12. hafta maçı öncesinde 1. Lig ekibi Adanaspor'un başına getirilen ve ilk maçında Boluspor'a 2-1 yenildikten sonra çıktığı 19 maçta 16 galibiyet 3 de beraberlik alan İpekoğlu, bu sezon başına geçtiği kentin diğer takımı Adana Demirspor'da da başarılı bir başlangıç yaptı.

Adanaspor'un 12 yıllık Süper Lig özlemini bitirmesinde büyük katkısı olan İpekoğlu, Adana Demirspor'da çıktığı 3 maçta 2 galibiyet bir beraberlik aldı.

22 yıllık Süper Lig hasreti çeken mavi-lacivertli ekipte de yenilmezlik serisi yakalayan İpekoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağlup olmamanın ve kazanma alışkanlığı edinmenin önemine değindi.

Son 3 maçta aldıkları 7 puanın, önlerini görme açısından olumlu olduğunu ifade eden İpekoğlu, "Hesapta olmayan şekilde 3 puanımız silindi. Bu 3 puanımız olsaydı ligde 4, 5 veya 6'ıncı sırada olacaktık. Bu da futbolcularımızı olumlu şekilde motive edecekti ancak 3 puan gitti ve yapacak bir şey yok. Bu 3 puanı da inşallah bir şekilde deplasmandaki maçlardan, bir tanesinden çıkarmak zorundayız." diye konuştu.


- "Lige iyi başladık"


İç saha maçlarını kesinlikle kazanmak zorunda olduklarını anlatan Engin İpekoğlu, şunları kaydetti:

"Lige iyi başladık. 3 maçta 7 puan aldık. Bundan sonra oynayacağımız Eskişehirspor, Giresunspor ve Göztepe maçları çok belirleyici olacaktır çünkü bunlar rakiplerimiz. Bunun ilk ayağı da bu hafta oynayacağımız Eskişehirspor maçı. Hazırlıklarımız 3 puanı alma yolunda devam ediyor. Eskişehirspor herkesin bildiği gibi hemen hemen takımın tamamı Süper Lig tecrübesi olan oyuncular. Sadece tecrübeli değil aynı zamanda kaliteli oyuncular da var. Bu anlamda zor bir maç olacak ancak biz hedefe oynamak istiyorsak, iç sahada oynadığımız maçları kazanma zorunluluğumuz var."


- "Bu seriyi Adana Demirspor'da da yakalayabiliriz"


İpekoğlu, geçen sezon Adanaspor'da ilk maçta mağlup olduktan sonra oynadıkları 19 müsabakada galibiyet, 3'ünde de beraberlik aldıklarını anımsattı.

Ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu ilan ettiklerini vurgulayan İpekoğlu, "Muhteşem bir çıkıştı. TFF 1. Lig'de bundan sonra böyle bir seri yakalayıp da şampiyon olan takım olacak mı? Bu ayrı bir konu." diye konuştu.

Adana Demirspor'un mevcut kadrosuna inancının sonsuz olduğunu belirten İpekoğlu, şöyle devam etti:

"Çok yetenekli oyunculara sahibiz ancak TFF 1. Lig'de, futbolcu arkadaşlarımızın sadece yetenekleriyle bir şeyler yapma düşüncesinde olmaması gerekir. Burada eğer atletik performansımızla yeteneklerimizi bir araya getiremezsek, sıkıntı yaşarız. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Teknik ve atletik performansı bir araya getirdiğimiz zaman sahadan puan ya da puanlarla ayrılırız. Neden burada da olmasın? Bunu tekrar yakalayabiliriz. Çok zor bir ihtimal ancak olmayacak diye bir şey yok."


- "Şampiyonluk düşüncesi baskı oluşturuyor"


Engin İpekoğlu, Adana Demirspor'daki futbolcuların, 22 yıllık Süper Lig özlemi çeken bir takımda baskı altında olduğunu dile getirdi.

Bunu hissetmelerinin normal olduğunu, yöneticilerin ve teknik heyetin de aynı baskıyı hissettiğini vurgulayan İpekoğlu, "Çünkü şampiyonluk düşüncesiyle lige başlıyorsun. Geçen sene Adanaspor ile ilgili bir takım şeyleri gündeme getirirken, 'tesadüf' gibi vurgular yapıldı. Lafı nasıl anladığınız da önemli. Burada şampiyonluk düşüncesiyle bir takımı şampiyon yapmak, baskısal anlamda daha kolaydır, avantajlıdır. Bunu vurgulamak için söylemiştim. Şampiyonluk düşüncesiyle lige başlayan bir takımda her maçta kazanmanızı bekliyorlar." şeklinde konuştu.


- Eskişehirspor maçı


Ligin bir maraton olduğunu aktaran İpekoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşleriniz ters gidebilir, berabere kalabilirsiniz arada belki mağlubiyet alabilirsiniz ama sonuç önemli. Türkiye'de sayılı taraftar kitlesinden birine sahibiz. Tribünler tabii ki bizi coşkulu şekilde destekleyecekler ancak sabırlı olmamız gerekir. Futbolcularımızı tabii ki bir hedef doğrultusunda yönlendireceğiz ancak ısrarla da 'şampiyon olacağız' deyip, baskı altına almadan bunu yapmamız lazım. Özellikle Eskişehirspor maçı önemli. Tam sırat köprüsünde gibiyiz. Kazandığımız takdirde kafamızı yukarıya doğru kaldıracağız, kaybettiğimiz takdirde ortalarda bir yerlerde debeleneceğiz. Bu anlamda özellikle bu maçta, tribünlerimiz 90 dakika olumlu şekilde desteklemesini ve sabırlı olmalarını bekliyoruz. İnşallah maçın sonunda 3 puanı alan taraf biz oluruz."

İpekoğlu, iyi futbolcunun baskı altında oynayabilmesi gerektiğini kaydetti. Kendisinin Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta 9 yıl oynadığını, her maça kazanma düşüncesiyle ve baskı altında çıktıklarını belirten İpekoğlu, "Eğer 9 sene 3 büyük takımın 2'sinde oynadıysanız, bunun da üstesinden geldiyseniz, önemli ve iyi futbolcu oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Futbolcularına da baskı altında oynayabilme becerisi aşılamaya çalıştıklarına vurgu yapan İpekoğlu, taraftarlardan da bu konuda sabırlı olmalarını istedi.