Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Beldesinde bu yıl üçüncü kez düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri büyük ilgi gördü.
Umurbey Belediyesince bu yıl üçüncü kez düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri büyük ilgi gördü. Umurbey belde stadında düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine, 13 kategoride yaklaşık 600 pehlivan katıldı. Gün boyunca devam eden ve çok sayıda güreş severin takip ettiği müsabakalarda, miniklerden başlayarak başpehlivanlığa kadar oldukça çekişmeli güreşler izlendi. Başpehlivanlık için 16 başvurunun olduğu güreşlerde, İsmail Koç ile Serhat Gökmen finale kaldı. Finalde rakibini yenen Serhat Gökmen Başpehlivan oldu.
Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri güreşlerin Kırkpınar’ın provası mahiyetinde olduğunu söyledi. Yavaş, “Başpehlivanlarımız geçen sene, 2015 başpehlivanı Orhan Okulu, Şaban Yılmaz, Hasan Tuna, Hamza Köseoğlu, Gökhan Arıcı’nın da aralarında bulunduğu 24 başpehlivan katıldı. Hep birlikte Umurbey’in çıtasını yükseltmek, Umurbey’in reklamını yapabilmek adına ve sosyal bir projeyi gerçekleştirmek adına burada toplandık. Üçüncüsünü düzenliyoruz. Geleneksel hale getirmiş olduk. Bundan sonra da devam edecek. Ata sporumuza sahip çıkmak adına yapmış olduğumuz bir girişim. Umurbey belediyesi güreş spor kulübünü kurduk. Çanakkale güreş ihtisası devralarak başardık. Şu anda güreş kulübümüzde 67 lisanslı pehlivanımız var. Alt yapılara da hizmet etmek bize onur veriyor. Çevremizdeki bütün köylerden, yakın yerlerden güreşe meraklı ailelerin de katılımını sağlamış oluyoruz. Böylelikle hizmet etmiş oluyoruz. Hem ata sporumuza hem gençlerimize sahip çıkıyoruz, hem de Umurbey’in tanıtımını yapmış oluyoruz” dedi.