İstanbul Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi dünya arenasına şampiyon sporcular yolluyor. Sporcularına güvendiğini her fırsatta dile getiren Okul Müdürü Remzi İlhan, "Dünya çapında adam yetiştiriyoruz." dedi.

Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, Avrupa arenasına sporcular göndermeye devam ediyor. Daha önce Türkiye ve Avrupa şampiyonu olarak olimpiyat barajını zorlayan milli atlet Tuğba Güvenç’ten sonra şimdi de +78 kiloda gençler Türkiye ikincisi olan milli judocu Meryem Keklik, Avrupa sınavına hazırlanıyor. Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi öğrencisi olan Keklik, Avrupa şampiyonasında ay yıldızlı forma ile yarışacak.

Yetiştirdiği sporcularla dikkat çeken Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nde şimdi ise 73 kiloda mücadele eden ve gelecek vaad eden tekvandocu olarak dikkat çeken İlker Tanrınıan, son turnuvada İstanbul üçüncüsü olarak Türkiye şampiyonasına katılmayı hak etti.

Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi patantli başarılı sporcuları kabul eden Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, destek sözü verirken, başarılarından dolayı da tebrik edilip çeşitli hediyelernle ödüllendirildi. Başarılı sporcularının ödüllendirildiği mini törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Kahraman, "Biz okullardaki spor faaliyetlerini pek tabii destekliyoruz. Öncelikle çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmak, temiz topluma, sağlıklı geleceğe adım atmalarını sağlamak amacıyla ön planda tuttuğumuz spor etkinlikleri, bir de böyle başarılara vesile olunca, bizim mutluluğumuz da ikiye, üçe katlanıyor." dedi.

İLHAN: AMACIMIZ DÜNYA STANDARTLARINDA İNSAN YETİŞTİRMEK

Uzun zamandır ulusal ve uluslar arası her türlü sosyal faaliyette adından söz ettiren ve son zamanlarda da sporcularıyla gündeme gelen Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nin Müdürü Remzi İlhan da ödül töreninde başarılı öğrencilerini yalnız bırakmadı. Eğitimci olmanın, gerçek anlamda 'eğitim kurumu' kimliği kazanmanın sadece dersler, ders notları ve yıl sonu başarılarından ibaret olmaması gerektiğini vurgulayan Okul Müdürü İlhan, "Bizim amacımız hep dünya standartlarında insan yetiştirmek oldu ve öyle olmaya da devam edecek." dedi.

Çocukların, eğitilmenin yanı sıra sosyalleşmek gibi bir ihtiyaçlarının da olduğunu belirten Okul Müdürü Remzi İlhan, "Bunu göz ardı etmemek gerek. Ben ve okulum, her türlü sosyal faaliyetin içindeyiz. Ama içinde olmakla kalmayıp hep bir adım öteyi hedeflemek için çabalıyoruz." diyerek şöyle konuştu:

"Güngören İlçesi’nde yer alan bir eğitim kurumu olarak pek tabii öncelikle ülke çapında adamızı duyurmak, başarılar kazanmak istiyoruz ama, asıl hedef çocuklarımızın 'dünya çapında' olabilmelerini sağlamak. Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nden dünya çapında şairler, yazarlar, ressamlar çıksa, bizden mutlusu olur mu? Ve yine okulumuzun bünyesinden yetişen, milli formayı hak eden şu gencecik sporcularımız Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nden yola çıkıp dünya sporunun zirvesinde isimlerinden söz ettirseler bizden mutlusu olur mu? Bunun gayreti içindeyiz ve çocuklarımız da karşılığını veriyorlar."