Trabzonspor’un ligde yaşadığı kötü gidiş bordo mavili camiada tepkileri de beraberinde getirirken iyi bir Trabzonspor izleyicisi ve aynı zamanda kongre üyesi de olan Hüseyin Erdoğan bir çok kez tartışılan Trabzonspor'un İstanbul’a taşınması fikrini bir kez daha gündeme getirdi.

Takımdaki ve yönetimdeki gerginlik ile tedirginliğin artık taşınamaz hale geldiğini belirten Erdoğan, "İstanbul ve civarında takımına hasret yüzbinlerce taraftar bu değişime çoktandır hazır. Gelen yerli ve yabacı futbolcuyu takımda tutamıyoruz, verim alamıyoruz. Hangi başkan yönetim gelirse gelsin bu duruma çare olması mümkün değil, 4 seri mağlubiyete alışıp 3-4 bin seyirciye oynamamız gerçekleri apaçık göstermektedir." dedi.


Trabzonspor camiasını harekete geçmeye çağıran Hüseyin Erdoğan, "Artık vakit kaybına tahammülümüz kalmamıştır. Yarın çok geç olacak. Konuyu kanaat önderlerimiz, büyüklerimiz, STK'larımız kısacası Trabzon camiası ve halkımız acilen görüşüp karara bağlamalıdır. Kısa sürede harekete geçilmezse yarın çok geç olabilir." diyerek şunları söyledi:

"Sürekli para harcayan ve borçlanan bir kulüp olarak gelecek aydınlık gözükmüyor. Büyük camialar büyük ve radikal kararlar almalıdır. 2. Trabzonspor dönemini başlatalım,Trabzonspor'u ülke geneline hatta dünyaya açalım ne kaybederiz? Nerede olursak olalım, 'Bize Her Yer Trabzon' sloganı, Trabzonspor'umuzun kökleri bizde, yine bizim gururumuz, sevdamız ikameti değişse de kütük değişmez. Yıllar önce masaya yumruğunu vurmuş, şampiyonluklar kupalar kazanmış Karadeniz Fırtınası artık İstanbul'da esmelidir. Reçete budur."