Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, asıl hedeflerinin ligde oynayacakları Beşiktaş İntegral Forex maçının olduğunu söyledi.

Eurolig Top 16 E Grubu 10. haftasında Galatasaray Liv Hospital, evinde Kızılyıldız Türk Telekom'a 91-68 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, "Euroleague’de şansımız kalmadığı için bu maçta genç oyuncularımıza yer vereceğimizi söylemiştik. Sınırlı kadroyla üst üste maçlar oynuyoruz. Dakikalar arttıkça sakatlık riskleri de azami oluyor. Hazır olmadığımız için çok kolay sayılar yedik. Gençlerimiz Euroleague’de bu seviyelerde oynayacak kalitede değiller ama tecrübe kazandılar. Sonunda da farklı şekilde mağlup oldu. Asıl hedefimiz ligde oynayacağımız Beşiktaş maçı." diye konuştu.

Lig programının sıkışık olmasından dolayı tepki gösteren Ataman, "Pazartesi günü derbi oynadıktan sonra Euroleague maçı oynayacağımız belli. 48 saat dolmadan cumartesi günü Beşiktaş ile oynamak zorunda bırakılıyoruz. Bu ligleri organize eden ligler koordinatörlüğü var. Onları şiddetle eleştiriyorum. Böyle bir şeyin futbolda olduğunu düşünemezsiniz. Bu maçın cumartesiye sıkıştırılmasını anlamakta zorluk çekiyorum. Pazar veya pazartesi oynanabilirdi. Bugünkü mücadelede daha çok maça asılabilirdik. Kızılyıldız’ı kutluyorum. Hazır gelmişler ve iyi bir oyun oynadılar." şeklinde konuştu.

KIZILYILDIZ CEPHESİ

Kızılyıldız Türk Telekom Başantrenörü Dejan Radonjic ise Galatasaray Liv Hospital tarafından iyi ağırlandıklarını kaydederek, "Organizasyon açısından güzel oldu. Maçta Galatasaray Liv Hospital'ın bazı oyuncularının oynamayacağını düşünüyordum ama oynadılar. Biz maçta çok iyi mücadele ettik, özellikle savunmada iyiydik. Oyunun kontrolüne elimizde bulundurduk. Avrupa Ligi'nin en genç takımı için iyi bir galibiyet oldu" diye konuştu.

Radonjic, ilk tur grup maçı öncesinde Sırp taraftar Marko Ivkovic'in hayatını kaybettiği olaylar sonrasında iki kulüp arasında yaşanan gergin havanın, Top 16 turunda yapılan maçlarla dağılmaya başladığını da sözlerine ekledi.