Ergin Ataman, ikinci turda karşılaşacakları Fransa maçı öncesi oldukça umutlu olduğunu ve Fransa'nın nasıl durdurulacağını bildiğini belirterek, "Fransa’yı evlerinde yeneceğiz." dedi.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, İzlanda ile oynadıkları Eurobasket 2015 ilk tur son maçını değerlendirirken, ikinci turda karşılaşacakları Fransa maçı öncesi de iddialı konuştu.

Geride kalan maçlarını kaybeden İzlanda'nın herkesi yanılttığını belirten Ergin Ataman, Sırbistan ve İspanya maçları dışında iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek, "Sonuçta Avrupa şampiyonası ve milli maç oynuyoruz. Sırbistan ve İspanya maçı dışında rakibimiz çok iyi oynadı. Savunulması en zor takımlardan birisine karşı oynadık. Çok fazla üç sayı isabeti buldular. Semih’in savunmada adam tutması ve Furkan’ın da aynı şekilde eşleşmelerinde çok sıkıntı yaşadık. Onların değişmeli savunmasını çok iyi cezalandırdık." diye konuştu.

"MAÇ KOPMAYINCA ROTASYONA GİDEMEDİK"

Grupta iddiası kalmayan İzlanda'nın rahat bir maç çıkardığını da belirten Ergin Ataman, karşılaşmanın başa baş gitmesi yüzünden rotasyona gidemediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Hemen her oyuncu dakika aldı. Kartal Özmızrak ve Furkan Korkmaz henüz bu seviyelerde oynayacak durumda değiller. Ancak maç belli skora geldiklerinde oynatabiliyoruz. Bugün de maç kopmadı. Göksenin ana rotasyonda ama o da bu akşam iyi oynayamadı. Ayrıca Oğuz da savunmada ağır kalacağı için kullanamadık.

Bugün son topta faul yapmamayı tercih ettik. Bazen faul yapıyorsun bazen yapmıyorsun... Rakibimizden mucizevi bir üç sayılık basket yedik. Pozisyonda aslında savunmamızda iyiydi ama maç uzadı."

"FRANSA’YI YENECEĞİZ"

Fransa'yı tanıdığını ve yenilmeyecek bir takım olmadığını da belirten Ergin Ataman, "Bizim açımızdan grup maçları iyi geçti. Üç maçı kazanmak istedik, kazandıkta ama hedefimize varamadık. İlk 3’te bitirmek istedik, olmadı. İtalya’nın İspanya’yı yenmesi tüm hesapları altüst etti. İspanya’ya karşı aldığımız farklı mağlubiyet bizi de 4. sıraya itti." dedi.

Ergin Ataman, Fransa ile 12 Eylül'de Fransa'nın Lille şehrinde oynayacakları maçla ilgili bir soruya ise "Şimdi ikinci turda karşılaşacağımız Fransa yenilmeyecek bir takım değil. Biz nasıl Almanya’yı ev sahibi olduğu maçta yendik. Şimdi de gidip Fransa’yı Fransa’da yeneceğiz." diye cevap verdi.