Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ligde son hafta maçlarına girildiği belirterek, Sadece Avrupa kupası önemli değil, lig de önemli dedi.
Spor Toto Basketbol Ligi’nin 25. haftasında Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştığı Banvit’i 96-86’lık skorla mağlup etti. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ve Galatasaray Odeabank’ın kaptanı Sinan Güler açıklamalarda bulundu.
Karşılaşmaya iyi başladıklarını söyleyen Ergin Ataman, “Tempolu başladık. Göksenin ve Sinan ile savunmada Slaughter ve Johnson’ı durdurmaya başladık. Oyununun hakimiyetini elimize aldık. Moerman ve Vidmar’ın içeriden bulduğu sayılarla ilk yarıda tutundular. İkinci yarıda rahatlık dolayı 8-0’lık seri yedik. Yorgunluktan dolayı hata yapmaya başladık. Onların dış atışlarını önlemekte zorluk çektik. Sonrasında da maç uzatmaya gitti. Uzatmada savunmada sertliği arttırıp, iyi de hücum ederek galip geldik. Ligde artık son hafta maçları. Sadece Avrupa kupası önemli değil, lig de önemli. Eurocup finallerine kadar Daçka ve İstanbul Büyükşehir Belediye maçları var” dedi.
Sinan Güler ise istedikleri bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Bu sezon 3 kez karşılaştık. Türkiye Kupası maçından ders almış olsaydık, uzatmalara götürmezdik. Maçı kazandığımız için mutluyuz.”