Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker'i 70 - 69 yendikleri maçın ardından oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi. Ergin Ataman, serinin üçüncü maçında sarı lacivertli rakiplerinin strese gireceğini belirtti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ergin Ataman, "Bu akşam oyuncularımla gurur duyuyorum. Birinci dakikadan uzatmanın son saniyesine kadar her türlü koşulda her türlü şartta pes etmediler ve Galatasaray formasını giymenin ne kadar anlamlı olduğunu bu akşam gösterdiler. Turu geçer miyiz geçmez miyiz bilmiyorum. Onlar da bir strese girecekler. Maçtan önce söylemiştim, 'üç yıldır bizi yenemiyorlar, kazanmaları zor' diye. Bunu gerçekleştirdik, oyuncularımı bir kez daha kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Oyunu da değerlendiren Ataman, "Baskılı bir savunma yaptık. Dış adamları ilk maça göre çok iyi durdurduk. İçeriyi iyi kontrol ettik. Hücumda onların zayıf olan ikili savunmalarını cezalandırmaya çalıştık." şeklinde konuştu.

"MUCİZE DEĞİL, ALIN TERİ"

Ergin Ataman, ligde de iki ay önce Fenerbahçe Ülker'i zor şartlarda mağlup ettiklerini ve mucize olarak değerlendirildiğini hatırlatarak, "Sporda mucizeler bir kere olur aynı şekilde iki ay önce de burada yendik. Demek ki bu bir mucize değil, bir alın teri. Galatasaray forması giymiş olmanın verdiği bir onur ve alın teri." dedi.

Fenerbahçe Ülker'in büyük bir takım olduğunu dile getiren Ataman, "Avrupa'nın en pahalı en iyi kadrosuna sahip. En kariyerli koçuna sahip bir takım. Biz de Galatasarayız. Şartlar ne olursa olsun mücadeleyi bırakmıyoruz. Çarşamba günü gururumuzla onurumuzla turu geçmek için mücadelemizi yapacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Sarı kırmızılı basketbolcu Ender Arslan ise maçtan sonra yaptığı açıklamada, "İlk maça oranla müthiş bir mücadele gösterdik. Kesinlikle maçtan önce de seriyi son maça taşımayı çok istiyorduk. Her şeyden önce buraya gelen seyircimize teşekkür ediyoruz. Maç içinde şanssızlıklar yaşasak da en önemli itici güç taraftarımız oldu. Çok önemli silahları olan bir takıma karşı ancak bu kadar mücadele edersek kazanacağımızı biliyorduk ve seriyi son maça taşımayı başardık. Çıkıp son maçta da elimizden geleni yapacağız. Bir üst tura çıkmak için ne gerekiyorsa maksimum mücadeleyi göstereceğiz." diye konuştu.