Erzurum İli Memurlar Derneği(ERİMDER) Halı Saha Futbol Turnuvası Atatürk Üniversitesi memurları ile Sağlık Çalışanları takımları arasında oynanan karşılaşma ile başladı.

ERİMDER üye memurlar arasında dostluk, kardeşlik ve centilmenlik ruhunu geliştirmek amacıyla futbul turnuvası düzenledi. Turnuvaya çeşitli kurum ve kuruluşlardan 24 futbol takımı katıldı. Puan usulü gerçekleşen turnuva 6 grupta gerçekleştirilecek. Turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve oyunculara madalya verilecek. 4 hafta sürecek olan turnuvada karşılaşmaları Türkiye Futbol Federasyonu hakemleri yönetecek.

ERİMDER Başkanı Turgay Türkeş, turnuvaya yoğun ilgi olmasından dolayı takım sayısını sınırlı tuttuklarını söyledi. Üyeler arasında tanışma, kaynaşma, sportmenlik ve centilmenlik duygularını geliştirmek amacıyla ilkini düzenlediklerini turnuvaya katılımın yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Türkeş,"Spor insanlığın ortak evrensel lisanı. Futbolla insanlar, kitleler, değişik kültür ve medeniyetler tanışmakta, kaynaşmakta. Spor aracılığıyla, rekabet duygusuyla kurulan dostluklar kalıcı oluyor. Dernek olarak üyelerimizin tanışmaları, kaynaşmaları ve stres atmaları için halı saha futbol turnuvasını düzenledik. Profesyonel hakemlerin yönettiği karşılaşmalarda centilmenlik ruhunun ön plana çıkmasını istiyoruz. Turnuvamız cumartesi ve pazar günleri puan usulü düzenlenecek. Bizim nazarımızda turnuvaya katılan bütün takımlar şampiyon. Hedefimiz halı saha futbol turnuvasını gelenekselleştirmek" diye konuştu.