Trabzonspor’da, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’na Medicana Sivasspor karşısında elde edilen 3-1’lik galibiyetle başlamanın keyfi yaşanıyor. Bordo mavililer, milli oyuncular, sakatlar ve cezalı olmak üzere 11 oyuncusundan yoksun A2 takviyesi ile 17 oyuncuyla çıkabildiği maçta alınan farklı galibiyet gelecek adına camiayı umutlandırdı.

Karadeniz ekibinde bir diğer mutluluk da yeni transferlerin performansı oldu. Onur’un sakatlığının ardından sezonun ilk yarısında kalesinde sorun yaşayan Trabzonspor’un, Kayserispor’dan transfer ettiği tecrübeli kaleci Hakan Arıkan performansı ile güven verdi. Antrenman eksiğine rağmen 64. dakikada oyuna giren Erkan Zengin de 2 asistle galibiyetin mimarı oldu. Transfer sürecindeki açıklamaları nedeniyle bordo mavili taraftarların tutumunun merakla beklendiği başarılı futbolcu, ilk maçtaki performansı ile taraftarlarının da gönlünü aldı.

Trabzonspor’un sıkıntılı bir sürecin ardında Eskişehirspor’dan transfer ettiği ve Perşembe günü sözleşme imzaladığı Türk asıllı İsveçli futbolcu Erkan Zengin, bordo-mavili forma altındaki ilk maçında görevini fazlasıyla yaptı. Antrenman eksiği nedeniyle maç kadrosunda olması beklenmeyen tecrübeli futbolcu, eksiklerin çokluğu nedeniyle teknik direktör Ersun Yanal tarafından 17 kişilik kadroya alındı. 64. dakikada Musa Nizam’ın yerine oyuna giren Erkan Zengin, ilk topla buluştuğu pozisyonda 65. dakikada Mehmet Ekici’nin attığı golün asistini yaptı. 84. dakikada bir kez daha sahneye çıkan tecrübeli futbolcu, bu kez de Oscar Cardozo’nun gol pasını verdi. 20 gün topla çalışma yapmaması rağmen yeni takımıyla çıktığı bir antrenmanla maça çıkan Erkan, performansı ile bordo-mavililerin fortvet hattına önemli katkılar yapacağının sinyallerini verdi.

Transfer sürecinde yaptığı açıklamalar nedeniyle bazı taraftarların tepkisini çeken başarılı futbolcu, Sivas galibiyetinde oynadığı rolle daha ilk maçta taraftarın da gönlünü aldı. Bordo mavili taraftarlar da tecrübeli futbolcuyu adeta bağrına bastı.

Yeni takımıyla çıktığı ilk maçta 26 dakikada 2 gollük asist yapan Erkan, taraftarın kendisine 10 senedir Trabzonspor’da oynuyormuşum gibi bir ortam oluşturduğunu söyledi. Kendisine verdikleri destekten dolayı taraftarlarına teşekkür eden başarılı futbolcu, "Trabzonspor taraftarları bana sahip çıktı ve bu duyguyu hissettirdiler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Sanki 10 senedir burada oynuyormuşum gibi bir ortam yaşattılar bana. O yüzden hiç zorluk çekmedim. İnanılmaz derecede mutluyum. Trabzonspor’a imza attığım için çok mutluyum. Allah’a şükürler olsun bana burayı nasip etti. İnşallah böyle devam eder." dedi.

Çok kaliteli futbolculardan kurulu bir takım olduklarını dile getiren Erkan, "Herkes sahada ne yaptığını biliyor. Doğru koşular, benim de pasımla çok güzel goller oldu. Daha da güzel olacak. Daha çok goller atacağız ve yukarılara doğru tırmanışımız devam edecek. Trabzonspor taraftarları, bu insanlar benim konuşmalarımdan nasıl bir insan olduğumu anlarlar. Trabzon halkı candan insanlar. Bundan sonra desteklerine devam ederler inşallah. Ben de yüreğimle oynamaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 20 gündür topla antrenman yapmadığını da hatırlatan Erkan, yeni takımıyla bir antrenman yaparak maça çıktığını, bu eksiğini de kapattıkça daya iyi olacağının sözünü verdi.

AVNİ AKER KOLBASTI İLE ŞENLENDİ

Trabzonsporlu futbolcuların 2010-2011 sezonunda Avni Aker Stadı’ndaki galibiyetler sonrası başlattıkları kolbastılı kutlama uzun bir aranın ardından Sivasspor galibiyeti ile yeniden yapıldı. Sezonun ilk yarısına oranla taraftarların da daha fazla ilgi gösterdiği maç sonrası 3-1’lik galibiyet kolbastı oynanarak kutlandı. Futbolcular ve taraftarların bu bütünleşmesi de takım-taraftar bütünleşmesi adına yeni bir umut oldu.