Trabzonspor, uzun süredir kadrosuna katmak için uğraş verdiği ve İsveç’te yapılan son görüşmede ikna ettiği Eskişehirsporlu futbolcu Erkan Zengin’i Trabzon’a getirdi. Başarılı futbolcu, havalimanında bordo-mavili taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Eskişehirspor ile yaşadığı maddi sorunlar üzerine alacaklarına karşılık serbest kalma şartı ile yollarını ayıran Erkan Zengin’in, Fenerbahçe ile görüşüp anlaştığı iddia edilmişti. Eskişehir yönetiminin son anda alacaklarını yatırması ve Trabzonspor ile anlaştıklarını açıklaması üzerine ise başarılı futbolcunun durumu belirsizliğe bürünmüştü. Fenerbahçe’de oynama istediğini birkaç kez tekrar eden Türk asıllı İsveçli futbolcu, Eskişehirspor’a da dönmeyeceğini, Fenerbahçe olmadığı taktirde ise İsveç’e gideceğini açıklamıştı.

Eskişehirspor ile anlaşan Trabzonspor yönetimi ise başarılı futbolcuyu ikna etmek için uzun süre uğraştı. Son olarak da önceki gün Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve teknik direktör Ersun Yanal, Erkan Zengin’i ikna etmek için İsveç’e futbolcunun ayağına gitti. Dün yapılan görüşmelerin ardından da başarılı futbolcu anlaşmaya varıldı. Eskişehir’den ayrıldıktan sonra Fenerbahçe ve Trabzonspor ile ilgili açıklamalarından dolayı bordo-mavili camianın tepkisinden çekinen Erkan’ı, Başkan Hacıosmanoğlu ve teknik direktör Yanal ikna etti.

Trabzonspor, anlaşmaya vardığı Erkan’ı gece yarısından sonra özel uçakla Trabzon’a getirdi. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik direktör Ersun Yanal ve menajeri ile saat 00.30’da Trabzon Havalimanı’na inen tecrübeli futbolcuyu, kulüp yetkilileri ve bir grup taraftar karşıladı. Havalimanı çıkışında bordo-mavili kaşkol takılan Erkan, taraftarların yoğun sevgi gösterileri arasında kulüp aracına bindi. Taraftarlar, Erkan’ın yanı sıra Başkan Hacıosmanoğlu’na da sevgi gösterilerinde bulundu.

Yapılacak son görüşmelerin ardından Erkan Zengin’in gün içerisinde resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.