KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Küçük karateci Gülbahar Gözütok, dayanıklılığını ve kuvvetini artırmak için kendisinden büyük erkeklerle antrenman yaparak hazırlandığı Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası'nda şampiyonluk elde etti.

Karate sporuna yaklaşık 4 yıl önce başlayan 13 yaşındaki Gözütok, bu süre içinde katıldığı ulusal ve uluslararası tüm müsabakalarda madalya kazanarak, önemli başarılara imza attı.

Balkaya Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gözütok, kısa süre önce Sakarya'da yapılan Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası'nda +47 kiloda birincilik kürsüsüne çıkarak, başarısını sürdürdü.

Gözütok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karate sporunu çok sevdiğini, karatenin hayatında önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Kuzenlerinden etkilenerek karateye başladığını anlatan Gözütok, "Babam karate yapmama destek oldu ve beni kulübe yazdırdı. Karateyi çok sevdim ve istekli, arzulu şekilde antrenörümün sözünden çıkmayarak çalıştım. 4 yıl boyunca da katıldığım tüm turnuvalarda kürsüye çıkma başarısı gösterdim. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımı sürdüreceğim" diye konuştu.

Antrenmanlarını genellikle erkek sporcularla yaptığını dile getiren Gözütok, şöyle devam etti:

"Sakarya'da yapılan Türkiye şampiyonasına kendimden 4-5 yaş büyük erkeklerle hazırlandım. Çünkü dayanıklılığımı, kuvvetimi ve kondisyonumu daha çok artırıyor. Bizim maçlarımız iki dakikalık, iki dakika çok kuvvetli bir şekilde rakibimin karşısında oluyorum. Erkeklerle çalışmak beni antrenmanlarda zorluyor ama maçlarda büyük katkısını gördüm. Bunun sonucunda da son olarak şampiyon olarak karşılığını aldım."

- Başarılı bir öğrenci

Başarısını uzun süre sürdürmek için yoğun şekilde çalışmalara devam edeceğini aktaran Gözütok, karatenin derslerine engel olmadığını, yarıyıl sonunda teşekkür belgesi aldığını ancak arkadaşları tatilde gezerken kendisinin antrenman yaptığını söyledi.

Gülbahar Gözütok, ileride dünya ve Avrupa şampiyonluğunu hedeflediğine işaret ederek, "Bunun için şimdiden çalışmalara başladım. Uluslararası şampiyonalarda Türk Bayrağını göndere çekip İstiklal Marşımızı okutmayı çok istiyorum. İnşallah bir aksilik olmazsa çalışmalarımın karşılığını alacağımı düşünüyorum" dedi.

Antrenör Tekin Balkaya ise Gülbahar'ın başarılarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Gülbahar ile 4 yıldır çalıştıklarını bildiren Balkaya, "Gülbahar çok çalışarak emeğinin karşılığını alıyor. Yetenekli birisi ama sadece yeteneğine güvenip çalışmamazlık yapmıyor. Bunun sonucunda da bir bir madalyaları topluyor. Temennimiz  bundan sonra uluslararası şampiyonalarda ülkemizi başarıyla temsil etmesi" şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de geleceğinin parlak olduğuna inandıkları genç sporcuya her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.