İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) 3. Halter Şampiyonası'nda Türkiye, madalyalara adeta ambargo koyarken ay yıldızlı sporcular 8 günde 45 madalya kazandı.

Türkiye Halter Federasyonu'nun sahipliğinde Antalya'da sekiz gün süren şampiyonaya 15 ülkeden 100'e yakın sporcu katılırken, Erkek ve Bayan Halter Milli Takımları toplam 45 madalya kazanarak, ülke sıralamasında zirvede yer aldı. Bayanlarda 17 altın ve 4 gümüş madalya kazanan Türkiye, erkeklerde ise 20 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye'nin yanı sıra Irak, Bangladeş, Uganda, Birleşik Arap Emirliği, Cezayir, Bosna Hersek, Kosova, Tunus, Suudi Arabistan, Katar, Türkmenistan, Azerbaycan, Arnavutluk ve Özbekistan, Antalya'da bu zorlu mücadelede yer aldı.

Avrupa şampiyonası öncesinde iyi bir hazırlık müsabakası geçirdiklerini dile getiren Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, "İslam Birliği ülkelerine Antalya'da ev sahipliği yapmak, bizi son derece memnun etti. Şampiyonaya katılım ve sporcuların gösterdiği performans, Avrupa sınavı öncesinde büyük önem taşıyordu. Biz de bu fırsatı iyi değerlendirdik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, madalya alan sporcularımızı da bir kez daha tebrik ediyorum." diye konuştu.

NASSAR ÖVGÜ YAĞDIRDI

ISSF Genel Sekreteri Faisal Al Nassar, organizasyonla ilgili her fırsatta federasyon yetkililerine memnuniyetlerini bildirirken, Türkiye'nin misafirperverliğine hayran kaldıklarını söyledi.

Katalımcı ülke temsilcilerinin kendisine Antalya ile ilgili teşekkür mesajlarının fazlalaştığını da belirten Nassar, "Türkiye kendisine yakışan bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirmiştir. Bu organizasyon daha önce yapılanlardan daha üst düzeyde gerçekleşmiştir. Tamer Taşpınar ve ekibine teşekkür ediyorum." yorumunu yaptı.

Avrupa Halter Federasyonu Genel Sekreteri Hasan Akkuş da Antalya'daki şampiyonaya övgüler yağdırdı. Organizasyonun bir Avrupa şampiyonası edasında gerçekleştiğine değinen Akkuş, 
"Türkiye organizasyon düzenleme konusunda daha öncede önemli sınavlardan geçmişti. İslam Birliği Halter Şampiyonası, kusursuz ve eksiksiz olarak organize edilmiştir. Türk halteri bu konuda da kendisini ispat etmiştir." ifadelerini kullandı.

REKORLAR DA KIRILDI

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen şampiyonada iki rekor kırıldı. Erkekler 77 kiloda milli sporcu Daniyar İsmayilov, koparmada 154, silkmede 176, toplamda da 330 kiloluk dereceleriyle altın madalya kazanırken, rekora da imza attı.

Daha önce Mısırlı Ramadan İbrahim Adelbada'ya ait olan 150 kilo oyunlar rekorunu önceden 151 ile kıran İsmayilov, son hakkında 154'de de başarılı olup, yeni oyunlar rekorunu daha da geliştirdi. Erkekler 56 kiloda ise Iraklı sporcu Ali Ahmed, silkmede 137, koparmada 109 ve toplamda da 246 kiloluk derecesiyle oyunlar rekorununun yeni sahibi oldu.