Beşiktaş’ın başarılı defans oyuncusu Ersan Adem Gülüm, şampiyonluğu hak ettiklerini, kimsenin İstanbul’da kendilerine stat vermediğini belirterek, "Biz de gidip Ankara’da şampiyon olacağız." dedi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bu sabah yapılan antrenman sonrasında gazetecilerin karşısına çıkan Ersan Gülüm, 3 Mayıs Pazar günü deplasmanda oynayacakları Trabzonspor karşılaşmasını kazanacaklarını söyledi.

Açıklamalarına sakatlığı ile ilgili bilgi vererek başlayan Ersan Gülüm, "Güzel bir tedavi yöntemi uyguladılar. Yarın hazır bir şekilde takımla birlikte çalışacağımı düşünüyorum." dedi.

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta son dakika golüyle Kardemir Karabükspor'u 2-1 yenerek 3 puanı aldıklarını söyleyen Ersan Gülüm, bu golle şampiyonluk için daha da umutlandıklarını dile getirdi. Kardemir Karabükspor karşısında 3 puanı getiren golü atan Cenk Tosun'dan övgüyle bahseden Ersan Gülüm, şöyle konuştu:

"90+6. dakikada gelen gol ile hem biz hem de camiamız şampiyonluk yolunda daha da umutlandı. Çünkü son haftalara girilmişken hangi takım puan kaybederse onun işi zor olacak. Cenk Tosun bu sene hiç pes etmedi. Görüyorsunuz takımda bir kolej havası var. Herkes çok iyi niyetli, çalışanlar olsun hepimiz bir havaya girdik."

Rakiplerinden daha çok şampiyonluğu istediklerini kaydeden Ersan Gülüm, "Şampiyonluğu hak ediyorsak biz hak ediyoruz. Daha çok çalışıyoruz. Daha önce sezonu açtık. Daha çok maç oynadık. Biz şimdi bunun bilinciyle sahaya çıkıyoruz. Şampiyonluğa kenetlendik. Kader yazılmış. Biz şampiyonluğu daha çok istiyoruz. Liverpool’u yenmişiz. Tottenham’ı yenmişiz. Avrupa’da son 8’e biz kalmışız. Ben soruyorum şimdi size sizce kim hak ediyor şampiyonluğu? Tabii ki biz hak ediyoruz. Daha genciz, daha istekli ve huzurlu bir takımız. Bu kadar çaba sarfetti bu kulüp, bu takım, bu camia buralara gelmek için hem de statsız. Hiç kimse bize İstanbul’da stat vermek istemiyor. Canları sağ olsun, gideriz Ankara’da şampiyon oluruz. Bizim için sorun değil. Yani eninde sonunda bu camia birlikte kenetlendikten sonra hiç kimse bizi yenemez zaten." diye konuştu.

"TRABZONSPOR DEPLASMANINDAN GALİBİYETLE DÖNECEĞİZ"

Süper Lig’in 29. haftasında oynayacakları Trabzonspor maçında da sahadan 3 puanla ayrılacaklarını iddia eden Ersan Adem Gülüm, "Orada iyi bir mücadele yapıp kazanmak istiyoruz. Artık kozlar bizim elimizdeyken kimseye bunu vermek istemiyoruz. Kalan 6 maçı kazandıktan sonra biz şampiyon olacağız. Herkes bunu biliyor. Bizden daha iyi mücadele eden bir takım yoktur herhalde." dedi.

Başarılı stoper, takım halinde şampiyon olacaklarını söyleyerek, kendisinin oynayıp oynamamasının ise önemli olmadığını da belirterek, "61 puanla birinciyiz. Bunun sebebi takım halinde oynadığımız içindir. Ben kenarda oturmuşum ya da başkası benim yerimde oynamış hiç farketmez. Sivok ve Pedro’da oynasa en iyi şekilde mücadele ederek oynasınlar çünkü şampiyon olursak ben değil takım halinde şampiyon olacağız." diye konuştu.

Beşiktaş’ın ligde en çok kart gören takım olduğu şeklindeki soruyu da cevaplayan Ersan Gülüm, espirili şekilde verdiği cevapta, "Biz hırslıyız. Mücadele ediyoruz. Biz kart görmeyeceğiz de kim görecek. O kadar sarı ve kırmızı kart görüyorsak demekki iyi mücadele ediyoruz. Motta geçen seneye göre biraz daha iyi kart konusunda ama bu sene Pedro ve Necip’i tutamıyoruz." ifadelerini kullandı.