Beşiktaş’ın defans oyuncusu Ersan Gülüm’ün Çin Süper Ligi ekiplerinden Shandong Luneng takımına transferi suya düştü. Çin’deki devre arası transferinin son gününde Shandong Luneng takımı Ersan Gülüm yerine Brezilyalı Juclei Da Silva’yı transfer ettiğini açıkladı.

Shandong Luneng kulübünün resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, hem Brezilya hem de Pakistan pasaportuna sahip olan 27 yaşındaki Juclei Da Silva’nın 5 milyon euro bonservis parası ödenerek transfer edildiği duyuruldu. Çin ekibi, Juclei ile 4 yıllık mukavele imzalandığını bildirdi. Brezilyalı oyuncunun yıllık alacağı ücret ise açıklanmadı.

Kariyerinde Corintihas ve Anzhi Makhacklaha formaları giyen Juclei Da Silva, Al Jazira forması ile Asya’nın en iyi defansif orta saha oyuncusu seçilmişti.

Öte yandan Çin medyasına göre Ersan Gülüm transferi ise futbolcu ile Çin ekibi arasında yaşanan kontrat krizinden ötürü gerçekleşmediği belirtildi. Çin medyasına göre, Shandong Luneng kulübü Ersan’a 2+1 yıllık kontrat teklifinde bulunurken, Beşiktaşlı defans oyuncusunun 4 yıllık mukavele istediği ve tarafların anlaşamadığı kaydedildi.

Çin medyası ayrıca, Shandong Luneng kulübünün Ersan Gülüm transferi için Beşiktaş’a 4.6 milyon euro, futbolcuya ise yıllık 2.5 milyon euro ödemeyi taahüt ettiğini yazdı.

Çin ekibi Ersan Gülüm transferini başarılı defans oyuncusunun Avustralya pasaportuna sahip olmasında ötürü istemişti. Çin Süper Ligi’ndeki yabancı kuralına göre bir takım kadrosunda Asya ülkeleri dışında en fazla 4 yabancı bulundurabiliyor. FIFA kuralllarına göre belirlenen Asya ülkelerinden herhangi birinin pasaportuna sahip olan yabancı oyuncular ise yerli statüsünde sayılıyor.