Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Bursaspor galibiyeti ile avantaj elde ettiklerini, kalan 3 maçı da kazanıp ligi bulundukları yerin üzerinde bitirmeye çalışacaklarını söyledi.

Yanal, 1-0 kazandıkları Bursaspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Ligin iyi hücum yapan takımlarından biriyle oynadık. Oldukça farklı skorlar da alan bir takım. Bugün iki takım da hücum oynamayı sevdi. Biz de hücum oynamayı seven bir takımız. Zaman zaman sıkıntılar yaşasak da hem hücum oynamayı felsefe edindik. İki takım da hücum anlayışı zaman zaman rakip kalelerde etki pozisyonlar yarattı. Biz kazandık.” dedi.

Stratejik bir maç oynadıklarına işaret eden tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti: “Ligin başından bu yana bulunmak isteğimiz yerine altında kalsak da en azından ligi en iyi yerde bitirme açısından önemli bir maçtı. Ve bugün bir avantaj elde ettik. Bundan sonra oynayacağımız 3 maçı da kazanabilecek bir takımız. Onları kazanıp ligi bulunduğumuz yerin üzerinde bitirmeye çalışacağız. Jose Bosingwa’nın sakalığına üzüldük ama maçı kazandığımız için sevinçliyiz.”

Yanal, Beşiktaş maçının aksine oyundan çıkarken Erkan’ı taraftarın alkışlamasının, Erkan’ın moralinin düzelmesi adına iyi bir şey olduğunu kaydetti. Trabzonspor’un elindeki oyuncuların değerini bilmesi ve iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen deneyimli teknik adam, her oyuncunun zaman zaman hata yapabileceğinin altını çizdi. Yanal, tepkinin de zamanı ve ölçüsünün önemli olduğunu dile getirdi.

Trabzonsporlu taraftarların Şenol Güneş’i ilgisiyle ilgili soru üzerine de Yanal, Güneş’in Türk futbolu ve Trabzonspor’a önemli emeklerinin geçtiğine dikkat çekti. Güneş’in şehrinde ilgi görmesinin de gurur verici olduğunu anlatan tecrübeli hoca, futbolda çok zor isimler yetiştiğini, bunları da takdir etmek gerektiğini ifade etti.

Ersun Yanal, kiralık olarak forma giyen Özer Hurmacı’nın kalması ya da gitmesiyle ilgili fikrinin sorulması üzerine şunları söyledi: “Özer, Trabzonspor’un oynucusu hem Özer hem Trabzonspor birlikte gerekli fedakarlığı yaptığı takdirde kalacaktır. Özer’e de söyledim; ‘senin gelip imza atman önemlidir, gerisini kulüp dolduracaktır’ dedim. Bir bonservis konusu var. Onun için de iki kulübün anlaşması gerekir. Bunun için de zamana ihtiyaç vardır. Ama Özer tarafından Trabzonspor’a bir pazarlığını söz konusu olacağını düşünmüyorum, olmaması gerekir. Ben öyle düşünüyorum.” diye konuştu. Yanal, gönderilecek futbolcularla ilgili kesin açıklamayı da ligin son haftasında yapacağını sözlerine ekledi.