Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, erken yedikleri gol nedeniyle oyunun bütün kontrolünü kaybettiklerini söyledi.

Yanal, UEFA Avrupa Lig son 32 turu ilk maçında 4-0 mağlup oldukları Napoli maçının ardından yaptığı değerlendirmede, "Rakibimizi kutluyorum. Bugün çok erken bir golle oyunun bütün kontrolünü ve çabasını kaybettik. Rakibimiz hamle şansı ve alternatifleri çok olan bir takım. Yediğimiz gol sonrasında oyunda savunma disiplininin azaldığı bir maç yaşadık. Özellikle ikinci ve üçüncü gollerde çok yumuşak bir savunma yaptık ve bu skor oluştu. Bugün sahaya bizi seyretmeye gelen taraftarlarımız bir mücadele bekliyorlardı. Zaman zaman küçük mücadeleler olsa da bu skoru kurtarmak için yetmedi." dedi.

Cezalı ve sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle maça 14 kişi çıktıklarını hatırlatan tecrübeli hoca, şöyle devam etti:

"Napoli gibi güçlü bir takıma karşı sahada 14 kişiyle olmak bizi oldukça zorladı. Buna karşılık veremediğimiz için biraz da bu konuda çaresiz kaldık. Erken yediğimiz gol direncimizi kırdı. Bazı şeyler var ki buna zorunlu olmazdım, o da bugün yanyana oynattığımız bazı oyuncularımız var. Ki onların yanyana oymaması gerekiyor. Ama oynatmak zorunda kaldık. Çünkü o oyuncular birbiriyle oynamazlar. Bu onların suçu değil. Bugün bir kadro çıkmak zorundaydı ve 14 kişilik bir kadro çıktı. Sonuç bu. Bu bir mazeret değil. Güçlü bir rakibimiz vardı ve bunu iyi kullandı."

Yanal, tur şanslarının sorulması üzerine de "Zor tabi. Güçlü bir rakiple oynuyoruz ve çok eksiklerimiz var. Bir hafta içerisinde de o eksiklerden sadece 2 oyuncumuz gelecek. Ama iyi oyuncularımız geliyor ve orada iyi mücadele edeceğimizi düşünüyorum. Futbol bu ve futbolda her zaman her türlü sonuca açık." diye cevapladı.