Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 2. yarıda aldıkları 17 puanla takımlarının zirvede olduğunu belirtti.

Yanal 5-1 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçı sonrası yaptığı açıklamada ikinci yarıya Sivasspor maçı ile başladıklarını ve ikinci yarıdan itibaren takımlarının 17 puan aldığını söyledi. Takımlarının 17 puanla şu anda zirvede bulunduğunu ifade eden Yanal, şöyle konuştu:

"Bu 7 maçlık periyotta en çok puan toplayan takım olmak bizi ayrıca işimize motive edecek. Bunu neden böyle planladık, çünkü belli süreçler yaşadık. Yeni süreçte başlangıçta yeni kurulmuş bir takım idi. Onun oradan eksiklerle başa çıkmaz zorunda olduğumuz bir takım ve sonunda da istediğimiz arzu ettiğimiz oyunu zaman zaman oynayan zaman zaman oynamayan, kendimizinde eleştirdiği bir takım.

Bu kadar fazla oyuncu sirkülasyonunun yer aldığı takım oyunu oynatmak konusunda çektiğimiz sıkıntılar önümüzdeki süreçte devam edeceğini düşünüyorum. Ama böyle skorlarda bir avantaj olup takım oyunu oynama konusunda takım oyunu disiplini konusunda önemli. Bunu avantaja çevirmek ve önümüzdeki oynayacağımız bu davranışı bu tutumu devam ettirmek açısından önemli olduğunu düşünüyorum."

Şu andan itibaren önlerinde deplasmanda yapacakları bir karşılaşma olduğunu anlatan Yanal, "Deplasmanda ikinci kazanışımız bundan sonra kazanmaya devam etmeliyiz. Kaybetmedik ama kazanamıyorduk ta. Kazanmaya devam edip şu andaki 4 takım içerisinde nereye kadar çıkabiliriz onu düşünüyoruz ve çıkmak içinde elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Trabzonspor'un ihtiyacı olan bu huzurun devam ede gelen süreçte daha da iyi olacağını anlatan Yanal şöyle devam etti:

"İyi sonuçlar elde ettik. Bunlardan bir tanesi en çok gol atan takımız. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Yine deplasmanda kazanan bir takım olmak ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Sezon sonuna kadar da takım oyununu en iyi şekle getirip bu takım oyunun kalıcı bir şekle gelmesi için mücadele etmemiz gerekiyor. Eksiklerimiz olacaktır. Oyuncularımı disiplininden dolayı kutluyorum."

Yanal, takımda yeniden yapılanma için projelerinin hazır olup olmadığı yönündeki soru üzerine,
"Aslında bunun için her zaman proje hazır. Dinamik bir şekilde devam etmemiz gerekiyor. Bunun için karar vereceğimiz süreç olacak. Bu süreçte oyuncularımızın performansı bunu belirleyecek." diyerek şöyle cevap verdi:

"Bizim de düşüncelerimizi belirleyecek. Bütün dünya önümüzde istediğimiz yerden oyuncu alabiliriz. Dolayısıyla bu planlamayı her zaman yapıyoruz. Hazır olmak zorundayız. Benim elimde böyle bir pörtföy var mı? Evet var. Her zaman hazır. Tabi bunun için karar verme süreci önemli. Bu süreçte tek başına karar verecek değilim. Bunu hep beraber yapmamız gerekiyor.

İhtiyaçlar ve beklentiler bu haftalar içinde şekillenir. Bu şekillenecek olan süreç içinde Trabzonspor'un hem çıkarları ve menfaatleri söz konusu olduğunda en iyi şekle getirilir. Çünkü burası futbol şehri, futbol kenti. Futbolun oynandığı futbolun yaşandığı bu kentte buraya layık oyuncularla devam etmeliyiz. Bu oyuncuları bulduğumuz süre içerisinde her zaman takviye olacaktır. Bu davranış dışında oyuncular varsa da onlarda gidecektir."