Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyunu çok fazla övemeyeceğini, kazanmaları gereken bir maçı kazandıklarını söyledi.

Yanal, 3-2 kazandıkları Balıkesirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Avni Aker’de sezonun son maçını oynadık. Bu maçı da kazanarak kapattık. Oyun hikayesini çok fazla övemeyeceğim. Kazanacağımız bir maçtı ve kazandık sadece. Avni Aker’deki kazanma alışkınlığımızı devam ettirdik. Bu sene serinin sonuna geldik. Önümüzdeki Sivas maçıyla gelecek sezonla ilgili Trabzonspor planlarını yapacaktır.” dedi.

Ersun Yanal, yöneticilerin gelecek sezon Avrupa’daki maçlara yedek kadro ile çıkacaklarını, hedeflerinin lig şampiyonluğu olacağına dair açıklamalarıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine şunları söyledi:
“Önümüzde bir kaç hedefi birlikte taşımak için bir zaman olma. Bu zaman içinde de Trabzonspor doğru yapılanıp, doğru takımlar kurmalı. Hepsini birlikte taşımak ve yönetmek oldukça zor. Avrupa’nın kurallarını biliyorsunuz. Biz Napoli maçına burada 13 kişiyle çıktık. Bir A listesi var, bu A listesine yazacağımız oyuncu sayısı ile B listesine yazacağımız oyuncu sayısını biraz araştırırsak göreceğimiz o ki, süreç içerisinde eğer bir oyuncu sakat, bir oyuncu cezalı, bir oyuncu eksik kaldığınızda 13-14 kişiyle yarışabiliyorsunuz. Dolayısıyla Trabzonspor’un doğru kadro kurup, doğru kadro ile mücadele edeceği bir süreci bence yaşaması gerekiyor. Ve maalesef bu süreçte hiç birisini de karlı bir şekilde noktalayamadı ve kapamadı. Uzun zaman diliminde de bu böyleydi. Ama yanılmıyorsam iyi kurulan bir takım sonrasında da oldukça başarılı bir şekilde de bu yarışın içinde yer aldı. Dolayısıyla Trabzonspor’un hedeflerini çok netleştirip öncelikle uzun yıllar peşinde koştuğu ve yapamadığı şampiyonluk yarışının net bir şekilde oluşturacağı kadrosal yanı olduğunu ben de savunuyorum. Ama bu sadece benim görüşüm değil, herkesin görüşü olmalı. Bu birliktelikle hareket edilmeli.”