Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyuncularının kazanma arzusunun karşılığını almalarının önemli olduğunu söyledi.

Yanal, 3-1 kazandıkları M. Sivasspor maçı sonrası yaptığı değerlendirmede, “Ligin ikinci bölümüne başladık ve kazanmamız gereken bir maçtı. Sonuçta bir takım eksiklerin, transferlerin konuşulduğu bir dönemde ihtiyacımız olan 3 puan gerekliydi. Bugünkü seyirci tablosu da biraz daha fazlaydı ve bu gollü müsabakaya denk geldi.” dedi. Zaman zaman savunmaya geçiş de problemler yaşadıklarını anlatan tecrübeli teknik adam, “Yine de isteğimiz sonucu elde ettiğimiz için sevinçliyiz. Oyuncuların tutumu, kazanma arzusunun karşılığını almalarını benim için önemliydi.”

Yanal, Erkan Zengin performansıyla ilgili de şunları söyledi: “Erkan, yaklaşık 21 gündür antrenman yapmadığını söyledi bana. Sadece fiziksel antrenmanlar yapmış, topla hiç oynamamış. İlk kez dün topla çalıştı. Bugün de bunun getirdiği tehlikeyle oynatmak istemedik. Ama en azından oyunun akışında Erkan’ı kullandık. Hazır olmasa da 2 golün asistini yaptı.”

Başarılı teknik adam, Erkan transferi için İsveç’e neden gittiğini dair soru üzerine de, “Trabzonspor’un çıkar ve menfaatleri için nerede olması gerekirse orada olacağız. Ben ilk kez transfere gitmedim. Daha önce burada çalıştığımda da bir çok transfere katıldık. Bir görev taksimi yaptık ve oldukça da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Erkan benim oyuncum. Uzun süre onunla çalıştım. Bir tercih yapması gerekiyordu, o tercihi de bizden yana yaptı.” cevabını verdi.