Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Napoli karşısında sahada kazanman için herşeyi yapan bir takım olacağını söyledi. Tecrübeli hoca, bu tür maçlarda kazanmak ve kazanırken de gol yemeden kazanmanın en büyük strateji olduğunu vurguladı.

Yanal, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında yarın akşam İtalya temsilcisi Napoli ile oynayacakları maç öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı’nda futbolcu Soner Aydoğdu ile basın toplantısı düzenledi. İyi bir seyirci karşısında iyi bir oyunla turu geçen taraf olmak istediklerini kaydeden tecrübeli teknik adam, “Rakibimizin gücünü ve kupadaki hedefini biliyoruz. Elbette ki güçlü bir ve deneyimli bir takım. Ama futbolun en güzel tarafı her zaman her şeyin mümkün olması. Biz de bu iki aşamadan ilkini kendi evimizde oynayıp iyi bir sonuçla rakibimize misafir olacağız. Umarım turu biz geçeriz.” dedi.

    Yanal, maçtaki stratejilerinin nasıl olacağı sorusu üzerine, “Aslında bu türlü maçların çok karmaşık stratejileri olmuyor. Burada statü belli. Kendi evinizde yediğiniz gol büyük bir dezavantaj, deplasmanda atacağınız goller de avantaj sağlıyor. Tabi ki kazanmak ve kazanırken de gol yemeden kazanmak en büyük stratejidir.” cevabını verdi.

    Yarınki maça 11 oyuncudan yoksun çıkacaklarını anlatan başarılı teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “11 oyuncunun kadroda olmayacağı gerçeği var. Bunun içinde sakatlar, cezalılar ve UEFA listesine yazamadığımız oyuncular var. Şuanda bunu tartışmak yerine oynayacakların saha içerisinde yapacaklarına kilitlenmek gerekiyor. Bu bir takım oyunu. Her oyuncunun hazır olması gerektiğini ve oyuncularımın da hazır olduklarını düşünüyorum. Seyircimize iyi bir mücadele izletmek istiyoruz. Çünkü onların nasıl bir futbol istediklerinin farkındayız. Sonuç ne olursa olsun futbolu izleyecek seyirciye keyif vermeliyiz. “

    Hep kazanmak için sahaya çıkan bir takım olduklarını kaydeden Yanal, yarın da kazanmak için sahayı çıkacaklarını ve futbolseverlerin sahada kazanmak için herşeyi yapan bir takım göreceklerinin altını çizdi. Müsabakanın farklı bir atmosferde geçeceğini ifade eden Ersun Yanal, “Takım halinde savunma yapmak gerekiyor. Takım halinde savunma yaptığımızda bunun üstesinden geleceğine inanıyorum.” dedi.

    Yanal, Trabzonspor’un Türkiye Kupası’ndan elendiği, şampiyonluk yarışından uzaklaştığı, tek hedefinin Avrupa kaldığı yönündeki soru üzerine, tek hedeflerinin olmadığını kaydetti. Yanal, şöyle konuştu: “Bizim tek hedefimiz yok. Şuan 2 hedefimiz var. Napoli ile 2 maç oynayacağız. Ligde de devam ediyoruz. Evet bu durum belki bir baskı oluşturabilir ama bu baskıyı doğru yönetirseniz işin sevkli kısmı vardır. Ligde özellikle 4 maçtır iyi gidiyor, iyi oynuyoruz. Lig yarışına devam ediyoruz. Avrupa’da alacağımız iyi bir sonuçla da önümüze bakmak istiyoruz.”

SONER AYDOĞDU: TURU GEÇMEK İSTİYOR

    Futbolcu Soner Aydoğdu da, zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, “Ekip olarak bunun farkındayız. Geçen sezon bu turda elenmiştik. Ama bu sene böyle bir niyetimiz yok. Sahada elimizden gelini yapıp turu geçeceğiz.” dedi.