Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Gençlerbirliği maçında yaşadıkları sakatlıklardan dert yanarak, özellikle Mustafa'nın sakatlanmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Ersun Yanal, Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları karşılaşma sonrası açıklamalaarda bulundu. Maç içerisinde yaşadıkları sakatlıklardan dert yanan tecrübeli teknik adam 2 zorunlu değişiklik yaptıklarını hatırlatarak, ''Bugün oyun içerisinde iki zorunlu değişiklikle planladığımız bir sonuçtan uzak kaldık. Çünkü Mustafa'nın özellikle sakatlığı bizi üzdü. Burnunda bir kırık var. Yatabare de aldığı darbe sonrasında MR'ı çekilecek. Sakatlıklar sonrası hamle şansımızı yitirmiş olduk." diyerek, şöyle devam etti:

"İkinci yarı 11 maç tamamlandığında 23 puanla ligin en çok puan toplayan 4 takımından biriydik. Ama istatistiğimize baktığımızda arzu etmediğimiz bir deplasman karnemiz var. Kendi sahamızda oldukça iyi ve agresif oyunuyoruz, coşkulu oyunuyoruz ama aynısını deplasmanda söyleyemeyiz. Bugün de aynı tablo oluştu ama rakip 10 kişi kaldıktan sonra o arzuyu gösterdiler. Yine de bugün yetenekli oyuncu anlamında oyun Erkan Zengin'in üzerinde yoğunlaştı. Tek ondan bir beklentimiz oldu.

Bugün oyunu değiştirebilecek yetenekli oyuncu sayımızın da azlığından dolayı bu tempoyu uzun süre tutamıyoruz. Waris uzun zamandır yoktu ondan bunu bekliyoruz, o oyundan düştü. Yusuf Erdoğan'ın da 1-2 haftaya ihtiyacı var. Yatabare uzun zamandır birlikte değildik. Bu yaratıcı oyuncuların tempoyu ortaya koyamaması gibi birçok nedeni sıralayabiliriz ama bugün en üzücü olanı Aytaç, Yusuf, Mustafa Akbaş gibi oyuncularımızı maç içerisinde kaybetmiş olmamız ve onları uzun süre sakat olarak görmemiz bizi oldukça manidar etti. Bu konuda üzüntümü kamuya iletmek istiyorum."

Gazetecilerin Galatasaray maçı arzusunda yoksun oldukları yönünde ki soruları cevaplayan Yanal, ''Deplasmanda bir türlü aynı şeyleri yapamıyoruz, aynı coşkuyu bulamıyoruz. Art niyet aramıyorum ama bu kadar fazla olunca düşünmüyor değilim." karşılğını verdi.