Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, şampiyonluk yarışının ligin sonuna kadar devam edeceğine inandığını söyledi.

Yanal, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında takımın genel durumuyla ilgili bilgiler verdi. Transfer döneminden sonra listeye 3 futbolcu eklediklerini hatırlatan Yanal, "Yaklaşık 80 gündür buradayım ve yirminin üzerinde maç oynadık. Sakatlıklar ve Afrika Kupası bizi çok etkiledi. Bazı antrenmanlarda 10 kişi çalıştık. Ara transfer döneminden sonra ise UEFA listesine Erkan Zengin, Hakan Arıkan ve Özer Hurmacı’yı dahil ettik. Şu anda Napoli maçında sahaya sürebileceğimiz 14 oyuncu var. Eğer Bosingwa da tam hazır olursa bu sayı 15 olacak. Sakatlıklar ve UEFA kriterleri nedeniyle bu sayının üzerine çıkamıyoruz. Ancak bunu mazeret olarak söylemiyorum. Çıkıp kazanmak adına gereken her türlü mücadeleyi vereceğiz." dedi.

Ligdeki pozisyonlarını kazanarak devam ettirmeleri gerektiğinin altını çizen tecrübeli hoca, "Bu hafta avantajlı çıktığımızı düşünüyorum. Kritik maçlar oynayacağız. Oynayacağımız maçları kazanacak gücümüz var. Rakiplerimizin de birbirleriyle maçları var. Bu da bizim için avantaj. Rakiplerimizle kendi sahamızda oynayacağımız maçlar var. Dolayısıyla zirve yarışı sonuna kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

FATİH ÖZTÜRK’ÜN KENDİSİ BIRAKTI

Sezonun ilk yarısında Onur’un sakatlanmasından sonra kaleyi devralan ancak performansı sık sık eleştirilen kaleci Fatih Öztürk ile ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Yanal, Fatih Öztürk’ün kendi isteğiyle oynamak istemediğini kaydetti. Yanal, şu bilgileri verdi: "Fatih, 3-3’lük skorla sona eren Bursaspor maçının ardından, ‘Yapamadığı ve taraftara kendini sevdiremediğini’ belirterek oynamak istemediğini söyledi. Oysaki ben göreve geldiğim andan itibaren Fatih’e, ‘Sezon sonuna kadar seninle çalışacağım’ dedim. Taraftar baskısını kaldıramadı. Biz de gitmek isteyen oyuncuyu takımda tutmayız. Kendisi ayrılmak isteyince biz de Hakan Arıkan transferini gerçekleştirdik. Hakan bildiğimiz bir oyuncuydu ve bize yaptığı katkı da ortada."

AYTAÇ’I GELECEK YIL İZLEYİN

Devre arasında transfer edilen Aytaç Kara’dan da övgüyle bahseden Yanal, "Aytaç’ı aldığımızda çapraz bağ sakatlığından yeni çıkmıştı. Birisi 90 dakika olmak üzere sadece 3 maç oynamıştı. Ancak bizde oynamaya başladı. İyi de oynuyor. Ben kendisinin takıma çok büyük katkılar vereceğine inanıyorum. Özellikle de gelecek sezon Aytaç kendi kimliğini sahaya yansıtacaktır." diye konuştu.