Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, hem pozisyon hem mücadelenin daha sakin ve bilinçli geçmesi konusunda başarılı olamadıklarını söyledi.

Yanal, 2-0 kaybettikleri Beşiktaş maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Gol dakikasına kadar ortada geçen bir mücadele görüntüsündeki maçın golden sonraki dakikasından sonra her iki tarafta sert ve gergin dakikalar yaşadı. Rakibimiz bir hamle yaptı ve biz de Cardozo ile cevap verdik. Onun da maç öncesi sıkıntısı vardı. 45 dakika değerlendirmeyi düşünüyorduk ve böyle oldu. O dakikadan sonra hakimiyeti kaybeden ve biraz da tribünleri dinleyen bir durumla maçın kontrolünü kaybettik. Bugün hem pozisyon hem mücadelenin daha sakin ve bilinçli geçmesi konusunda başarılı olduğumuzu söyleyemem.” dedi.

Taraftarın Erkan Zengin’e gösterdiği tepkiyi doğru bulmadığının altını çizen tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: “Eşyanın tabiatına aykırı bir şey. Bu senin kendi oyuncun sonuçta. Desteğe ihtiyacın olduğu bir dakikada ben bunu hoş karşılayamam. Erkan bunu hak etmeyen bir oyuncu. Her hata yapan oyuncuya tepki gösterirsek olmaz. Bence yanlış bir tepkiydi. Erkan’ı kazanmak ve Erkan gibi bir oyuncuyla uzun süre oynamak hepimizin yapacağı bir iş. Trabzonspor seyircisi böyle yaparak üzücü bir tavır sergiledi.”

Yanal, Özer’in değiştirilmesine gösterilen tepkiyle ilgili soruya da şu cevabı verdi: “Biz süreci yönetiriz, sonuca göre konuşmak kolay. Bir hamle yapmamız gerekiyordu ve tercihimizi ondan yana kullandık. Bu da çok normal, ilk defa olmuyor. Bugün sonuca göre konuşmak çok kolay.” ifadelerini kullandı.

Ligde oynayacakları 5 karşılaşma daha olduğuna işaret eden Yanal, ilk 4 mücadelesi verdikleri rakipleriyle aralarında büyük bir fark olmadığını, yarışın devam ettiğini kaydetti. Yanal, gelecek sezon adına da daha özgün ve buranın değerlerine uygun hareket etmek zorunda olunduğunun altını çizdi.