Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, camianın 30 yıllık beklentilerinin birliktelik ve bütün dinamiklerin devreye sokulmasıyla başarılabileceğini söyledi.

Yanal, 2-0 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçının ardından yaptığı açıklamada, her hafta değişen saha sonuçlarına göre değerlendirmelerin yaşandığı bir süreçten geçtiklerini belirtti. Bugün de kazandıkları için bu değerlendirmelerin ona göre şekilleneceğine işaret eden tecrübeli hoca, "Bugün de kazandık. Zaman zaman iyi oynadık. Aksiyonları farklı oldu. Biraz eğlenceli farklı söylemlerle bu değerlendirmeler devam edecek." dedi.

Trabzonspor’un 30 yıllık beklentileri olduğuna dikkat çeken Yanal, "Bu birlikte gidilecek bir hedef ve hep birlikte yapılacak bir iş, bütün dinamikleri ile. Keşke tek başıma yapabilseydim. Bu birlikteliği yaşadığımızda ve bu dinamikleri devreye soktuğumuzda başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Önümüzdeki haftalarda önemli maçların kendilerini beklediğine de değinen Ersun Yanal, özellikle ikinci yarıdaki yakaladıkları çıkış ve bazı maçlarda yaşadıkları beklenmedik kayıpların olmaması halinde daha iyi yerlerde olabileceklerini kaydetti. Sakat futbolcuların aralarına katılmaya başladığına işaret eden Yanal,şöyle devam etti:

"Onlardan birisi Deniz’di. Bugün bizim ve taraftarın beklentisini umutlandırdı. Ona seviniyorum. Maç kazanmak için sahaya çıkan oyuncaların ortaya koyduğu mücadele geçen haftaya göre daha fazlaydı. Zaman zaman inişler çıkışlar oluyor. Geçen hafta pozisyon vermeden kaybettiğimiz bir maçtı. Bugünkü maçta Aytaç, İshak ve Medjani’nin sakatlıkları hakem için şansız pozisyonlardı. Geçen hafta buna benzer bir pozisyonda gol yemiştik. Bu hafta benzer pozisyonlarla 3 oyuncuyu sakat verdik. Galatasaray maçına kadar tüm sakatların hazır olacağı bir süreç yaşayacağız. Sadece Onur kalıyor. Önümüzdeki zaman dilimine en iyi şekilde değerlendirip, Trabzonspor için kalıcı şeyleri yapmaya devam edeceğiz."

Yanal, Gaziantepspor maçı sonrası bir yöneticinin futbolcuları eleştiren paylaşımlarıyla ilgili soru üzerine ise "Dedikodu mekanizmasıyla iş yapmıyorum. Herkesle birebir görüşür, konuşurum. Ne medya ile konuşur ne de mesaj veririm. Tercih ettiğim bir yol da değildir. Herkesin tercihi olabilir. Ama benim tercihim değil. Bu tercihleri değerlendirmem de." diye cevap verdi.

Kevin Constant’ın da kadro dışı olduğunu vurgulayan Yanal, tecrübeli futbolcunun kadroda bulunmasını istemediğini, bu konuda gündeme gelen tüm iddiaların da dedikodu olduğunun altını çizdi.