Teknik Direktör Ersun Yanal yönetiminde gelecek sezonun hazırlıklarını Slovakya’da sürdüren Trabzonspor, yeni sezonda oyun anlamında ciddi değişimler göstermeye hazırlanıyor.
Ersun Yanal, çalışma temposuyla hem yönetimin hem de camianın takdirini kazanmış durumda. Sıkıntılı bir süreçte geldiği Trabzonspor’da yeniden yapılanmaya sahip çıkarak kendisini Trabzonlu olarak gördüğünü açıklayan Yanal, hem kendi kariyerine yeni bir ivme hem de Trabzonspor’u eski günlerindeki başarıları yakalaması adına geçmişte eksik bıraktığı şampiyonluğu kazandırma yolunda sıkı bir çalışma programı uyguluyor.
Ciddi bir yükün altına girdi
Eksik oyuncu kadrosuyla başladığı yeni sezon hazırlıklarında genç oyunculardan kurulu bir ekiple çalışmalarını sürdüren Yanal, Slovakya’da yapılan antrenmanları genelikle 3 periyotta sürdürüyor. Sabah, öğle ve akşam yapılan çalışmalarda hem oyuncuları fizik olarak hazırlarken hem de taktik yüklemeler yapan Yanal, yeni bir takım kurmanın sancılarını gelecek sezon yaşayacak olmasına rağmen hataları en aza indirmek için ciddi bir yükün altına girmiş durumda.
Sportif yapılanma Yanal’ın güdümünde
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, gelecek sezonun kadrosunu kurma konusunda bordo-mavili yönetimle birlikte hareket ediyor. Kulübün ekonomik durumunu göz önünde bulundurularak transfer listesi hazırlayan Yanal, ilk olarak kadroda bulunan oyuncuların durumlarını değerlendirmesinin ardından transfere daha net yön verecek. Önceki sezonların aksine bu sezon transferde hovardalık dönemini kapatan Trabzonspor da doğru oyuncular kadroya katılaarak kulübü ekonomik olarak da sıkıntının içine sokmamanın planları yapılıyor. Yanal, scout ekibiyle birlikte şimdiye kadar 350’ye yakın oyuncu taraması yaptı. İnce eleyip sık dokuyan tecrübeli çalıştırıcı, yapılacak olan transferler konusunda ise titiz bir çalışma yaparak alternatifli liste doğrultusunda nokta transferleri gerçekleştirmek için hamleleri yavaş yavaş hayata geçiriyor.
Trabzonspor’da anlayış değişecek
Ersun Yanal, oyuncularıyla yaptığı her konuşmada ’savaşan bir takım’ isteğini vurguluyor. ’Savaşmadan ve mücadele etmeden hiç bir şeyin başarılamaz’ diyerek oyuncularını zorlu sezona hazırlayan tecrübeli teknik adam, gelecek sezondan itibaren istikrarlı bir oyun yapısını bordo-mavili takıma adapte edecek. Bunun için altyapı hazırlıklarına başlayan Ersun Yanal, yeni oyuncularında takıma katılmasıyla birlikte söz konusu takımda kısa sürede uyumu yakalamayı amaçlıyor. Trabzonspor’un, ligin en iyi organize atak yapan ve en çok gol pozisyonu üreten takımlarından birisi olmasını arzulayan deneyimli çalıştırıcı, 2016-17 sezonunda Trabzonspor’un son yıllardaki oyun düzenini ve anlayışını tamamen değiştirecek.
Yanal’ın felsefesi belli
Yanal yeni sezonda öncelikle hücumu düşünen, önde basan, rakibi kendi yarı sahasında beklemeyen ve sahanın her yerinde mücadele eden bir takım oluşturmayı planlıyor. Bordo-mavili takımın çalışma temposuyla birlikte bilimsel verilere göre hareket ederek A’dan Z’ye futbolcuların tüm verilerini elinden bulunduran Yanal, gelecek sezon hangi oyuncudan nasıl yararlanabileceği noktasında tüm dökümanlarını elinde bulunduracak. Trabzonspor’un son yıllarda oynadığı silik futbolun izlerini tamamen silecek olan tecrübeli teknik adam geçiş sürecinde ise en büyük desteği taraftarlardan görmek istiyor.
Genç oyunculara Ersun Yanal büyük fırsat
Ersun Yanal’ın en büyük özelliklerinden biri ise yenilikçi ve genç oyunculara açık olması. Genç oyuncularındaki potansiyeli en iyi şekilde kullanabilen deneyimli çalıştırıcı, UEFA’nın yaptırımları nedeniyle transfer konusunda bazı sıkıntılar yaşaması gündemde olan kulübe genç yetenekleri kazandırmakta kararlı.