Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, atak oynasalar da gol üretme konusunda becerikli olamadıklarını söyledi.

Yanal, Ziraat Türkiye Kupası L Grubu’nda 0-0 biten Keçiörengücü maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bu türlü maçları oynamak çok zor. Bu maçlar birçok sürpriz sonuçlara neden olabiliyor. Biz de bunu biliyorduk ama birçok faktör var. Yaklaşık 20 gündür eksik bir kadro ile çalışıyoruz. Üst üste oynayacağımız maçlarda sorun yaşayabiliriz diye düşünmüştük. Bugün gol üretme konusunda yüksek becerili olamadık, baskılı oynasak da." dedi.

Gruptan çıkma şanslarını son maça bıraktıklarına değinen tecrübeli hoca, şöyle devam etti: "Bunu da Akhisar ile oynayacağımız ve Keçiörengücü’nün Manisspor ile oynacağı maçlar belirleyecek. Umarım gruptan çıkarız ki o zamana kadar da eksik oyuncularımız bize katılır. Çünkü ondan sonra hem ligde hem Avrupa’da önemli maçlar oynayacağız. Umarım o maçlarda da istediğimiz sonuçları alırız."

Yanal, Tolgay Arslan’ın transferinde yaşananlarla ilgili soru üzerine ise şunları söyledi: "Birçok transfer yaşadık. Olan oldu, olmayan oldu. Ama bu ilginç bir transfer şekliydi. Çünkü biz oyuncuyla her konuda anlaştık ve birbirimize ‘hayırlı olsun’ dedik. Ertesi gün de buraya hareket etmek üzere takolaşıp ayrıldık. Buluştuğumuzda ise farklı hesaplar ortaya dökülmeye başlandı. Sayın Başkan gerekli tavrı gösterdi ve kalktı."

TOLGAY’A AĞIR ELEŞTİRİ

Bu tür durumlarda kulüpler arasındaki centilmenlik, dayanışma veya birliktelik ne kadar gerçekleşiyor bunu sorgulamak gerektiğini ifade eden Yanal, "Oyuncunun bu konudaki tavrını da sorgulamak lazım. Bir konuda görüşme yapılmış ve el sıkışılmış ise o iş bitmiştir. Ama etik olmayan bir sonuçla bitti. Umarım orada başarılı olur. Yeteneklerimiz bizi bir noktaya kadar getiriyor. Umarım oyuncunun yeteneklerini de bir noktaya kadar getirmiştir. Karakteri de bundan sonra onu çok daha iyi yerlere götürür, benim umudum yok açıkçası." ifadelerini kullandı.

Ersun Yanal, özellikle orta sahaya takviye konusunda arayışlarının sürdüğünü, kulübün menfaatleri doğrultusunda 2 Şubat’a kadar mutlaka futbolcu alacaklarını sözlerine ekledi.