Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, yeni transferler kadar genç oyuncularına da güveniyor. Bordo-mavililerin teknik patronu yeni sezonda genç oyuncularından oldukça umutlu.
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Macaristan’ın Györ kentinde kamp yapan Trabzonspor’de teknik direktör Ersun Yanal, yeni transferler kadar genç oyuncuların yer aldığı kadrodan umutlu. Ofansif yöne yüksek ve mücadeleyi maç boyunca bırakmayan bir takım kurmak isteyen Yanal’ın, oyun felsefesini yerine getirmek başarılı bir performans ortaya koyan genç oyuncular takımda kalmak için tecrübeli teknik adamı zorluyor.
Bordo-mavili takımda, geçen sezon A takıma yükselen ve oynadıkları futbolla dikkatleri üzerine çeken genç oyuncular da teknik direktör Ersun Yanal’ın kendilerine verdiği en iyi şekilde değerlendirmek için mücadele ediyor. Bordo-mavili takımın Avusturya 4. Lig ekibi SV Gerasdorf’u 6-1 yendiği, Györi Eto’yu 2-0 mağlup ettiği, MTK Budapest FC takımını ise 5-0’la geçtiği karşılaşmalarda genç oyunculara da şans veren Yanal, bu oyuncuların performanslarından oldukça memnun kaldığı öğrenildi.
Abdülkadir Ömür, Hasan Batuhan Artarslan, Yusuf Yazıcı, Uğurcan Çakır,Muhammet Beşir, Semih Karadeniz, Furkan Taş ve Ramazan Övüç gibi isimlerin bazılarını kadroda tutmayı planlayan Yanal, takımın yaş ortalamasını aşağıya çekecek.
Yanal, "Geleceğin temellerinin atıldığı bir Trabzonspor olmasını istiyoruz"
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, istediklerimizi gerçekleştirme adına iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Tam kadro ile kamp dönemini geçirmiyoruz. Gelecek oyuncularımız var. Dilerdik ki hep birlikte olalım ama takımda yer alan oyuncularımızın takım oyunu adına istediklerimizi gerçekleştirmeleri adına güzel şeyler oluyor. Genç oyuncularımızın içinden kazandıklarımız oluyor. 24.5 yaş ortalamasının olduğu geleceğin temellerinin atıldığı bir Trabzonspor olmasını istiyoruz. Bu konuda oldukça yol kat ettik" ifadelerini kullandı.