Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Ligin üçüncü haftasında İstanbul’da Medipol Başakşehir ile yapacakları maça ilişkin açıklamada bulundu.

Ligin ilk iki haftasına skor anlamında iyi başlayamadıklarını anlatarak sözlerine başlayan Sağlam, “Maalesef iki maçta da aslında bize puanları getirecek oyunu, mücadeleyi, pozisyonları bulduğumuz ilk ilki haftayı puansız kapattık. Tabi bu beklentilerimizin altında bir durum. Çeşitli olumsuzlukları ön plana çıkarmak istemiyorum, geleceğe olumlu bakmak istiyorum. Kadro yapılanması itibari ile tam istediğimiz organizasyonu yapamadık çeşitli sebepler ön palan çıktı ve bunun sonucunda da bu işin sıkıntılarını yaşadık. Daha 32 haftamız var ve bu süreçte ben inşallah oyuncu planlaması açısından eksiklerimizi Sutter’in de aramıza katılması ile özellikle ön bölgedeki sıkıntılarımızı Necid’in de aramıza katılması ile azalacağı ve çok kısa sürede gelen arkadaşlarımızın hem adaptasyonun hem de takım olma için birlikteliğimiz kısa sürede meyvelerini verecek ve Bursaspor çok iyi bir takım haline gelecek.” dedi.

Adaptasyon açısından zaman ihtiyaçları olduğunun altını çizen Sağlam, “Dünyanın en iyi takımları bile bu süreçleri yaşarken sıkıntıları da beraberinde yaşayarak bizde yaşayacağız. Ama bu dönemi en az kayıpla atlatmak için birbirimize destek olmalıyız. Bu doğrultuda Başakşehir maçı biçim için hem milli takım arasına moralli girmek ve camiamızın motivasyonunu üst seviyeye çıkarmak anlamında önemli bir karşılaşma, onlarda iki haftayı boş geçtiler. Geçen senenin bence iki flaş takımı bu sezonun başlangıcını iyi yapamazken, gelecek adına da bu karşılaşmaya daha olumlu bakabilme adına da bir fırsat olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu gün Japon oyuncu Hajime Hosogai’nın da takıma katıldığını belirten Sağlam, “İnşallah yarın sabah Sutter’de yola çıkıp öğlende aramızda olacak. Bu iki arkadaşın aramıza katılması ile daha iyi bir takım haline geleceğiz ve cumartesi günü karşılaşmayı da iyi geçerek hem araya iyi girmiş olacağız hem de iki haftada kaybettiğimiz puanları telafi edip geleceğe daha umutlu bakma adına bu önemli karşılaşmayı değerlendireceğiz. Ben güzel olacağına inanıyorum, bu takım çok iyi bir takım olacak. Sıkıntılarımız ortadan kalktığında Bursasporuların keyifle izleyeceği ve Türk futbol kamuoyunun parmakla göstereceği bir takım haline geleceğiz, ben buna inanıyorum.” diye devam etti.

Ertuğrul Sağlam Japon oyuncu Hajime Hosogai’ı orta ikilide düşündüğünü belirterek, orta alana son bir transferle transfer sezonunu kapatabileceklerini söyledi.

Bugün yaptıkları hazırlık maçının ise takımın adaptasyonu açısından son derece önemli olduğunu ve bu tür maçları sık sık yapacaklarını anlatan Sağlam sözlerini, “Ozan İpek ve Aydın’a bundan sonraki dönemde beraber olamayacağımızı söyledik, kulüp olarak ta yardımcı olacağımızı söyledik. Gelen teklifler var, onlarda bunları değerlendirecekler, kendilerine izin verdik, onlarda futbol hayatlarını bundan sonra başka yerde devam edecekler. Necid iyi duruma geldi koşulara başladı ama daha takım antrenmanına girmedi ama beklentimiz milli takım arası ile birlikte daha iyi kullanmayı düşünüyoruz.”

BURSASPOR 4 - YEŞİL BURSA 2

Bu arada Spor Toto Süper Ligin üçüncü haftasında İstanbul’da Medipol Başakşehir ile karşılaşacak olan Bursaspor, bu maçın provasını, Pilot Takımı Yeşil Bursa AŞ ile yaptı.

Özlüce tesislerinde oynana ve yeşil beyazlıların her iki yarıda farklı kadrolarla mücadele ettiği maçı Bursaspor 4-2 kazandı. 45 dakika olarak oynanan ilk yarıda Bursaspor’un gollerini 3. ve 34. dakikada Stoch atarken, Yeşil Bursa’nın tek golünü ise 34. dakikada penaltıdan Barış Sinan attı.

Bu arada yeşil beyazlıların Herta Berlin’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Japon oyuncu Hajime Hosogai da ikinci 45 dakikada yeşil beyazlı formayı giydi.

İkinci yarıda Bursaspor’un golünü ise 79’da Aziz Eraltay atarken, pilot takım buna 82’de Enes Ata ile cevap verdi. Maçın kapanış golünü ise 86’da Furkay Solalp yaptı: 4-2
Ayrıca maçtan önce Teksas taraftar grubu temsilcileri oyunculara çiçek verip destek oldu.