Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, oyuncuların transfer çalışmalarının belirli bir düzende işlemesi gerektiğini söyledi. Sağlam, “Transfer konusunda sıkıntı yaşadık. Bazı oyuncuların hala devam eden sıkıntıları var. Bir oyuncumuz durup dururken takımdan ayrılmak istedi.” dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam, transfer gündemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlam, oyuncuların transferleri konusunda oyunculara ve kulüplere sitem etti. Kulüpler ile konuşulmadan oyuncu ile görüşülmesine tepki gösteren Sağlam, "Ekonomik gücünüz yoksa maalesef oyuncuları zihinsel anlamda olaya motive etmek çok kolay olmuyor. Bizim ülkemizde işler tam tersi olarak yapılıyor. Hamza hocaya huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

"Bir oyuncuyu almak istiyorsanız mukavelesi devam ediyorsa kulübünü ararsınız oyuncuyu verme gibi bir düşünceleri olup olmadığının sorulması gerekir" diyen Sağlam, “Olumlu bir cevap gelirse oyuncu ile görüşürsünüz ve görüşmeler devam eder. Tam tersi oluyor. Oyuncunun zihnini allak bullak ediyor. Ekonomik gerçekleri oyuncunun beynine sokarak daha sonra bazı şeyleri toparlayamıyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Sağlam, konuşmasına Hamza hocanın kendisini araması ile ilgili örneği vererek devam etti; “Hamza hoca beni aradı ve bir oyuncuyu istedi. Oyuncuyu verme düşünceniz var mı dedi. Ben de Hamza hocaya futbolcunun bizim için önemli olduğunu satamayacağımızı söyledim. Ondan sonra iş kapandı. Yolun bu olması lazım. Bu sene bu konuda ciddi bir sıkıntı yaşadık. Ama ne yapıyorsanız onun karşılığını buluyorsunuz o yüzden ben kulüplerden rica ediyorum, işin yolu yordamı belli. Bu konuda sıkıntı yaşadık. Bazı oyuncuların hala devam eden sıkıntıları var. Bir oyuncumuz durup dururken takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Bu yönde maalesef sıkıntı yaşıyoruz. Lütfen bu işi düzgün yapalım. Sonuçta oyunu, alan kulüp, satan kulüp kaybediyor.”

Ertuğrul Sağlam, Hamza hocayla telefonda Ozan Tufan ile ilgili görüştüklerini belirtti.