Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Mehmet Kulaksızoğlu'nun, 'Ertuğrul Sağlam, 3 ay önce Bursaspor ile anlaşma yapmıştı' şeklindeki sözlerine çok sert tepki gösterdi. Bugüne kadar işini haysiyeti ile şerefi ile yaptığını belirten Sağlam, "Mehmet Kulaksızoğlu'nu aradım. O açıklamayı yapmadığını söyledi. Eğer Mehmet Kulaksızoğlu böyle bir iftirayı attıysa onu Allah'a havale ediyorum, eğer Mehmet Kulaksızoğlu böyle bir açıklamayı yapmadıysa, ki 'yapmadım' dedi, o zaman o haberi yapanları kınıyorum, Allah'a havale ediyorum." dedi.

Ertuğrul Sağlam, PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'u 4 - 0 yendikleri hazırlık maçın ardından yaptığı açıklamada, bugün ölüm yıl dönümü olan Ediz Bahtiyaroğlu'na rahmet diledi. Yarınki maçta milli takıma başarı dileyen Sağlam, Balıkesirspor maçı ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:
"Bugün Balıkesirspor ile güzel bir maç oynadık. Milli maç arasında, milli takımda olan arkadaşlarla çok çalışamasak da bizimle olan arkadaşlarla yoğun bir antrenman dönemi yaşadık. Güzel bir maç oldu. Verimli geçtiğini söyleyebilirim. Buraya gelen taraftarlara da güzel bir maç izletmişizdir. Bol gollü oldu. Oynayan arkadaşlar güzel mücadele etti, güzel şeyler yaptı. Sonradan soktuğunuz genç kardeşlerimiz de takıma uyum sağladıklarını gösterdiler. Bugünün çok güzel geçtiğini söyleyebilirim. Hafta içi inşallah milli takımdaki arkadaşlarımızın da sakatlanmadan dönmeleri en büyük beklentimiz. Sivok ile alakalı talihsizlik inşallah son bulur ve diğer arkadaşlar da inşallah sakatlanmadan katılırlar. Gençlerbirliği maçında inşallah galibiyetle sezona başlangıç yapmış oluruz. Yeni transfer olan arkadaşlar Faty, Hosogai'nin takıma uyumu iyi. Bugün güzel bir şekilde mücadele ettiler. İki takım oyucularına teşekkür ediyorum. Taraftarlarımızın da bugün maça gelip oyunu güzelleştirmesi nedeniyle onlara da teşekkür ediyorum."

'O HABERİ YAPANLARI KINIYORUM, ALLAH'A HAVALE EDİYORUM'

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ertuğrul Sağlam, Mehmet Kulaksızoğlu'nun açıklamasının sorulması üzerine şunları söyledi: "Mehmet Kulaksızoğlu Şenol hocanın hala ekibinde herhalde. Böyle bir açıklamayı yaptı ise kendi adına yapmamıştır. Şunu ön plana çıkarmak istiyorum; 10 yıllık antrenörlük dönemimiz var, 11. seneye girdik. İyi kötü anılarımız oldu. Ama bu işi haysiyetimizle, onurumuzla ve şerefimizle yapmaya çalıştık. Bu konuda hiçbir zaman sonucu neye mal olursa olsun taviz vermedik. Bugüne kadar ne bir takımın başında bir antrenörü varken, -ki çok denediler- herhangi bir kulüp başkanı ya da yetkilisi ile ne bir görüşme yaptım, ne de herhangi bir takımın başındayken -ki çok teklif geldi- başka bir kulüple görüşme yaptım. Dün akşam ben Mehmet Kulaksızoğlu'nu aradım, 'böyle bir açıklama yaptınız mı' dedim. 'Hayır yapmadım' dedi. 'Lütfen bir açıklama yapar mısınız? İnsanlar bunu öğrensinler' dedim. 'Tamam' dedi ama yapmadı. Eğer bu açıklamayı yapmadıysa, eğer bunu servis edenler olduysa -ki oldu- onları şiddetle kınıyorum. İşlerini doğru yapsınlar. İnsanları iftiralarla kamuoyunda zor duruma düşürmesinler. Yani basın sorumlusu kimler varsa lütfen bu konuyla ilgilenip, bu haberi yapan insanların doğru ve kaynağı olan sağlam şekilde bu haberi yapmalarını istiyorum. Böyle yalanla yanlışla insanları suçlamasınlar."

'EĞER DOĞRU İSE SÖYLENEN TARAFINDAN ATILAN İFTİRADIR'

Türk futbolunun günden güne çirkinleştiğini belirten Sağlam, "İçinde bulunan insanlar maalesef sıkıntısı varsa bu sıkıntıdan kurtarmak yada yaptığı hatadan daha az zarar görme adına insanlara iftira atıyorlar. Ben Mehmet Kulaksızoğlu'na inanmak istiyorum. O 'yapmadım' diyorsa yapmamıştır. Ama bu işin içindekiler de fair play, ahlak günden düne kaybolmaya başladı. İçinde bulunduğum bir futbol camiası var, ama şunu üzülerek söylüyorum; insanlar birilerine iftira atarak, birbirini karalayarak, kendi suçlarını, kendi hatalarını maalesef kapatmaya çalışıyorlar. Yine söylüyorum, birisi bir yalan iftira atıyorlar, -sanal alem mi ne diyorsunuz- orada bu yalanlar çığ gibi büyüyor. Olaya bir bakıyorsunuz o yalanı atan sonra kendi yalanına inanır hale geliyor. Allah hepimizi böyle iftiralardan, bu şekilde iftiraya uğramakta ve yapmadığı bir şey konusunda suçlanmaktan korusun. Ben hayatım boyunca bu işi hasiyetimle, onurumla ve şerefimle yaptım. Bu tamamen yalan bir haberdir. Eğer doğru haberse, söylenen tarafından atılmış aslı ve kaynağı olmayan bir iftiradır. Böyle bir olayda ismimin anılmasından da üzgünüm. Eğer Mehmet Kulaksızoğlu böyle bir iftirayı attıysa onu Allah'a havale ediyorum, eğer Mehmet Kulaksızoğlu böyle bir açıklamayı yapmadıysa -ki 'yapmadım'- dedi, o zaman o haberi yapanları kınıyorum, Allah'a havale ediyorum." ifadelerini kullandı.