Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin gündeminde olan Serdar Aziz, Volkan Şen ve Ozan Tufan’ın satılmasını istemediklerini söyledi. Başarılı teknik adam, “Volkan Şen, Serdar Aziz ve Ozan Tufan'la ilgili çok şeyler yazılıp çiziliyor. Biz gözde oyuncularımızı kaybetmek istemiyoruz.” dedi.

Bursa’da yerel bir televizyona açıklamalarda bulunan tecrübeli hoca, transfer çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ertuğrul Sağlam, kadroya katılan Sivok ve Mert Günok’un çok iyi oyuncular olduğunu, Erdem Özgenç ve Sedat Berisha’ın ise kendilerinden önce anlaşılarak transfer edildiğini dile getirdi. Milli kaleci Harun Tekin’in yanı sıra kaleci Mert ile birlikte Bursaspor’un 4 kaleciye ulaştığını ve uzun yıllar kaleci sorunu yaşanmayacağını vurgulayan başarılı teknik adam, genç kaleciler Okan Koçuk ve Muhammet Şengezer’in de çok iyi kaleciler olduğunu kaydetti.

EKONOMİK DURUMU FORVETE HARCAYACAĞIZ

Fernandao’nun takımdan ayrılmasının ardından tribünleri heyecanlandıracak bir golcü alacaklarını dile getiren Ertuğrul Sağlam, “Taraftarı tribüne çekebilecek bir oyuncu olmalı. Bonservisi elinde olan futbolcuları bugüne kadar kadromuza kattık fakat ekonomik durumu forvete harcayacağız. İyi bir forvet iyi bir golcü alacağız. Bu herkesin içine sinecek. Yaşıyla, taraftara vereceği pozitif enerjiyle iyi bir ismi takıma kazandıracağız.” diye konuştu.

MATİAS KENAR OYUNCUSU

Prensip anlaşmasına varılan Marco Matias’ın forvet değil kanat oyuncusu olduğunu belirten Sağlam, “Takip ettiğimiz bir futbolcuydu. Ancak kendisi santrafor değil, kenar oyuncusu. Ondan kanatlarda faydalanacağız.” ifadelerini kullandı.

AYDIN KARABULUT VE OZAN İPEK BİZİMLE KALACAK

Arjantinli oyuncu Fernando Belluschi’nin takımda kalacağını vurgulayan Sağlam, Aydın Karabulut ve Ozan İpek için ise şunları söyledi: “Ozan İpek'le konuştum. Aydın'a da haber gönderdim. Geçmişten dersler çıkarmaları gerekiyor. Sorumluluk almalarını bekliyorum. Kadromuzda olacaklar. İkisi de yetenekli ve bize çok şeyler katabilecek isimler. Bizimle devam etmelerini istiyorum.”

VOLKAN ŞEN, SERDAR AZİZ VE OZAN TUFAN'IN DURUMU

Fenerbahçe’nin ısrarla istediği konuşulan Volkan Şen ve Ozan Tufan ile Galatasaray’ın gündeminde olan Serdar Aziz’i satmak istemediklerini belirten Sağlam, “Volkan Şen, Serdar Aziz ve Ozan Tufan'la ilgili çok şeyler yazılıp çiziliyor. Biz gözde oyuncularımızı kaybetmek istemiyoruz. Çok cazip bir şey olursa değerlendirilir fakat düşüncemiz bu futbolcularımızın Bursaspor'da devam etmesi yönünde.” şeklinde konuştu.

ENES ADINA ÇOK SEVİNDİM

Bursaspor Teknik Direktörü, Manchester City’e transfer olan genç oyuncu Enes Ünal için ise şunları dile getirdi:
“Bu transfer gerek Bursaspor gerekse Enes'in geleceği açısından çok önemli bir olay. Burada beklentiler ondan çok farklı oldu. Bu baskıda yoruldu. Daha 18'ine yeni girmiş bir isim için bunlar kolay değil. İnanıyorum ki, orada çok çalışarak iyi yerlere gelecek. Ben hem onun adına, hem de kulübümüz adına çok sevindim.”