KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kick Boks Erkek Takımı, Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldu. 

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, antrenör Göksel Cingöz nezaretinde çalışan erkek takımı, Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından 16-19 Nisan tarihleri arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde düzenlenen şampiyonada birincilik kürsüsüne çıktı.

Şampiyonada erkekler 63 kilogramda Servet Yıldırım Türkiye birincisi, 94 kilogramda Cihat Arı Türkiye birincisi, +91 kilogramda İdris Ünver Türkiye birincisi, 54 kilogramda Sergen Telli Türkiye üçünüsü, 75 kilogramda Uğurcan Bayazıt Türkiye üçüncüsü, 81 kilogramda Metin Yürük Türkiye üçüncüsü ve 74 kilogramda Alper Çakar Türkiye üçüncüsü oldu.

Kadınlarda ise 52 kilogramda Zehra Haspolat Türkiye ikincisi, Merve Kılıç 55 kilogramda,  Melek Canpolat 65 kilogramda ve Tuğçe Arslan +70 kilogramda Türkiye üçüncüsü oldu.

Şampiyonada yapılan müsabakalar sonunda Anadolu Üniversitesi takımı ikinci, Mersin Üniversitesi takımı ise üçüncü sırada yer aldı. 

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, "Üniversitemizin bilim, sanat ve spor gibi daha birçok alanda başarılara imza atıyor olmasından mutluluk duymaktayım. Şampiyonada elde ettikleri bu başarıdan dolayı antrenörümüzü ve sporcularımızı tebrik ediyor ve daha birçok başarıya imza atmalarını diliyorum" ifadelerini kullandı.