Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ÜNİLİG Kış Spor Oyunları, 11- 15 Mart tarihlerinde Erzurum'da gerçekleştirilecek. ÜNİLİG Oyunları'na ülke genelindeki 39 üniversiteden 710 sporcu ve teknik heyet üyesi katılacak.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Üniversitesi Spor Oyunları Federasyonu AS Başkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Müceldili Konağı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, Erzurum'un ulusal bir spor etkinliğine imza daha atmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Sekmen, kayaklı koşu, alp disiplini, snowboard, buz hokeyi, curling, short track( hız pateni) ve buz pateni branşlarından 710 üniversite öğrencisinin centilmenlik ruhuyla Erzurum'da yarışacaklarını dile getirdi.

Erzurum'un düşman işgalinden kurtarılışının 97 yıl dönümüne denk gelen yarışlara bütün vatandaşların davetli olduğuna vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı, "Kış sporlarında 7 branşta 710 sporcu Erzurum'da dostça, kardeşçe yarışacak. Yarışlara okullardan öğrenciler tahsis edilecek servislerle taşınacak." dedi.

Sekmen, ayrıca ünlü Rus yazan Puşkin'in 1823 yılında Erzurum'da kaldığı Karanlık Kümbet Sokaktaki evinde restore edilerek, Puşkin Müzesi' haline getirileceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu AS Başkanı Prof. Dr. Sunguroğlu, Erzurum'da ilkini gerçekleştirecekleri ÜNİLİG Yarışlarında öğrencilerin dostluk, kardeşlik içerisinde yarışacağını ve dostluğun kazanacağını anlattı.

Prof. Dr. Sunguroğlu, Erzurum'un kış sporlarında dünya markası olduğuna da dikkat çekerek, "Erzurum 2011 Üniversiteler arası kış oyunlarını başarı ile gerçekleştirerek, dünya markası haline geldi. Böylesine önemli bir şehirde Üniversitelerarası Kış Oyunlarını gerçekleştirecek olmak bizim için sevinç ve mutluluk kaynağı. Öğrencilerimiz Erzurum'da dostça, kardeşçe yarışacak ve sonuçta dostluk ve kardeşlik kazanacak." şeklinde konuştu.