Erzurumspor'u 1997-1998 yılında Süper Lig'e çıkaran kadronun kaptan ve oyuncuları, B. B.Erzurumspor'un yönetimine talip olduklarını düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyuna deklare ettiler.

Erzurumspor'u Süper Lig'e çıkaran efsanevi kadrodan Kaptan Kürşat Karakaş, Atilla Çebi, Alirıza Salcı, Alparaslan Tice, Muzaffer Bilazer, Tanet Aykut, Abdulkadir Şakşak ve Serkan Dündar, Yakutiye ilçesindeki bir kebap salonunda ortak basın toplantısı düzenlenid. Kaptan Karakaş, Erzurumspor'u yeniden parlak eski günlerine kavuşturmak için takım ardaşlarıyla birlikte ateşten gömleği giymeye talipli olduklarını ifade etti. Karakaş, Türkiye'de ilk kez aynı dönemde aynı takımda top koşturmuş takım oyuncularının vefa gereği eski takımlarını karşılıksız olarak layık olduğu yere çıkarmak için gönüllü olarak ortaya çıktığını dile getirdi. B.B. Spor'un kendilerine çok şey kazandırdığını belirten Karakaş,"Erzurumspor'a çok şey borçluyuz. Aktif futbol hayatımı bıraktım. İstanbul'a yerleştim. Bana karşılaştığım herkes ''Kaptan niye siz susuyorsunuz, Erzurum'a ahde vefa göstermeyecek misiniz' siteminde bulundu. Ben ve o dönemki takım arkadaşlarım ekonomik hiç bir karşılık beklemeden 3 yıl önce bir proje geliştirdik. Erzurum'a projemizi uygulama için geldik. Şehirde birleştirici güç olarak, Erzurumspor'un makus talihini değiştirmek için arkadaşlarımla geldik. BB Erzurumspor'u ötelemiyoruz. Sadece bu takıma teknik bilgi, görgü ve yeteneklerimizle sahip çıkıp, yeniden o ihtişamlı günlerine dönmesini istiyoruz." dedi.

REFERANSIMIZ KENDİMİZİ ISPATLAMIŞ OLMAMIZ
BB Erzurumspor'un başarısı için 25 yıllık tecrübe ve 18 yıllık birlikteliklerini ortaya koyduklarına dikkat çeken Kürşat Karaka,"Futbol camiasına 25 yılını veren insanlar olarak önemli bir lobimiz var. 18 yıllık beraberliğimiz ve güçlü bir ekip ruhumuz var. Bu paranın ötesinde çok büyük bir değer. Okullu ve alaylıyız. Tüm Türkiye liglerini tanıyan, oralarda dostları, lobisi olan arkadaşlarımız var. Bu ekip geçmişte tarihi başarılara imza atmış, kendisini kanıtlamış bir ekip. Bizim ekibimiz şahsiyetiyle, kişiliğiyle, kimliğiyle başarılara imza atmış. Misyonunu her yönde tamamlamış bir ekibiz. Erzurumspor taraftarının gönlünde taht kurmuş bir ekibiz. Ekibiyle tam bir bütün olan, hiç kimseye, hiçbir yan kuruluşa muhtaç olmadan kendini yönetebilecek bir ekip. Yani sadece şehriyle, taraftarıyla bütünleşen bir ekibiz. Geçmişte kulübün sıkıntılarını bire bir yaşamış ve bu sıkıntıların çözümünü bilen bir ekip olduğuna inanıyoruz. Bölgeyi ve futbolcu kitlesini tanıyan bir ekibiz. Sporcu psikolojini hem yönetim hem de teknik anlamda çok iyi analiz eden bir ekibiz. Hangi futbolcu profilinin Erzurum şartlarında başarılı olabileceğini bilen bir ekibiz. Tecrübesinden ve lobisinden kaynaklı olarak, en minimum bedeller ile kaliteli bir takım oluşturabilecek bir ekibiz. Türkiye'nin en iyi alt ve üst yapı hocalarıyla çalışmış bir ekibiz. Onların tecrübesini buraya aktaracağız. Kendi bünyemizde oluşturacağımız futbol izleme ekipleriyle birlikte, futbol kulübümüzü menajer furyasından kurtarabilecek bir ekibiz. İnanıyorum ki, bu Türk futbol kulüplerine de örnek olacaktır. Türkiye'de bir ilk olarak, teknik heyet ve yönetim arasında düşünce ve anlayış farkını ortadan kaldıracak bir ekibiz. Birleştirici bir güç olacağız, çünkü bizim bir mazimiz, yaşanmış başarılarımız var. Oturduğu koltuğa bir şeyler verebilecek düşüncesi olan bir ekibiz. Futbolu, futbolun içerisinden gelen kişilerin idare etmesi gerektiğine inanan bir ekibiz." diye konuştu.