Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yapılan bütün müsabakalardan madalya alma şanslarının devam ettiğini söyledi.

50. Büyükler Karate Şampiyonası dün Sinan Erdem Spor Salonu’nda başladı. Turnuvanın ilk gününde yapılan bireysel müsabakalar sonucunda katada 2, kumitede de 4 Türk sporcu finale çıktı. Bugün yapılan yarışmalarda ise Kadın Kata Takımı ve Erkek Kumite Takımı finale çıkmaya hak kazandı. 6 Milli sporcu ise 3.’lük maçına çıkacak.

Turnuvayı yakından takip eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’da Cihan Haber Ajansı'na turnuvayı değerlendirdi. Şimdiye kadar güzel sonuçlar aldıklarını belirten Başkan Delihasan, "12 kategorinin 11’inden kota alma şansımız devam ediyor. Ve şimdiye kadar yapılan bütün müsabakalarda madalya şansımızı devam ettiriyoruz. Erkek Kata Takımımız üçüncülük maçı yapacak. Kadın Kata Takımımızda bugün sabah seansında finale kaldı. Onlarda final maçı yapacak. Erkek Kumite Takımımız da bugün finale kalma başarısı gösterdi. Sekiz finalimiz garanti şuanda. İlk gün elde edilen beş tane üçüncülüğün yanında bugün bir üçüncülük daha geldi. Sonuç olarak altı tane üçüncülük maçı yapacağız. Bayan Kumite Takımımızın finale kalma şansı devam ediyor. Onu da alırsak sadece bir kategoride fire vermiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Bayanlarda son Avrupa ve Dünya Şampiyonası Serap Özçelik’in finale kalamaması için ise Delihasan, "Böyle şeyler olur zaman zaman. Serap’tan biz tabi ki final bekliyorduk. Aynı zamanda 60 kilo erkeklerde Aykut Kaya’da potaya giremedi. Onun da en azından bir final oynamasını bekliyorduk. Gerçekleşmedi. Ama üçüncülükte iyidir. Kürsünün her yeri iyidir. Biz sporcularımıza bunu söylüyoruz. İnşallah bu üçüncülükleri Bakü’deki Avrupa Oyunları’nda altına dönüştürürüz." yorumunda bulundu.

Turnuvaya katılımın çok yüksek olduğunu da kaydeden Esat Delihasan, "47 ülkeden 495 sporcu burada. Katılım bayağı bir yüksek. Buda karatenin Avrupa’da ne kadar ilgi olduğunu gösteriyor." dedi.

Başkan Delihasan, Azerbeycan’da ilki gerçekleştirilecek olan Bakü Avrupa Oyunları’na 11 sporcu ile katılacak olmaları ile ilgili ise şöyle konuştu:

"On iki de on iki bekliyorduk. Ama 11 oldu. Buda çok güzel bir şey. İnşallah ülkemizi orda da en iyi şekilde temsil ederiz. Biz her yerde en iyisini yapmak için çabalıyoruz. Rabbim ne nasip eder bilemiyoruz ama orada en iyisini yapmak için çabalayacağız. Sporcularımız bu bilinçte. İnşallah orda da iyi sonuçlar alırız."