İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından 2016 yılında "İstanbul’u Koşuyorum" sloganı ile hayata geçirilen yol yarışı serisinin son etabı 19 Mart Pazar günü Esenler’de koşulacak.

Esenler Belediyesi, "İstanbul’u Koşuyorum" sloganı ile başlatılan "Fun Run Series" adlı yol yarışı serisinin altıncı ve son ayağına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 19 Mart 2017 Pazar günü yapılacak etkinliğe 2 bin sporcunun katılması bekleniyor.

Startı Başkan Göksu verecek

Fun Run Series Esenler etabı, 8,5 kilometrelik parkurda koşulacak. 16 yaş ve üzerindeki herkesin katılabileceği Esenler yol yarışının startını Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar birlikte verecekler. Esenler Dörtyol Meydanı’ndan başlayacak yarış, Atışalanı Caddesi üzerinde devam edecek. Yarış, parkur üzerinde yapılacak iki turun ardından başlangıç noktasında sona erecek.

Dereceye girenlere sürpriz hediyeler

Yarış derecelerinin "Elektronik Zamanlama Çipleri" ile ölçüleceği yol koşusunda dereceye girecek koşucular, kupanın yanı sıra çeşitli hediyeler kazanacak. Ayrıca parkuru tamamlayan tüm koşuculara, özel tasarımlı, renkli ve 6 parçalı Fun Run Series Hatıra Madalyası’nın 6’ıncı parçası olan "Esenler Etabı Madalyası" verilecek.

Şehir içinde farklı parkurlarda koşulan yol yarışı serisi "Fun Run Series", Türk koşucu sayısını artırmak amacıyla 2016 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından hayata geçirilmişti. "İstanbul’u Koşuyorum" sloganı ile düzenlenen serinin ilk beş etabı, sırasıyla, Başakşehir, Üsküdar, Pendik, Eyüp ve Küçükçekmece’de koşulmuştu.