Eskişehir Anadolu Cup'ta tekler ana tablo birinci tur maçları tamamlanırken, Türk raketler arasında adını son 16'ya yazdıran tek isim Cem İlkel oldu.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki kortlarda gerçekleşen Eskişehir Anadolu Cup ATP Challenger turnuvasında ana tablo mücadelesinin ikinci günü geride kaldı. Toplam 42 bin 500 euro ödüllü organizasyonda teklerde ikinci tura yükselmeyi başaran tek Türk raket Cem İlkel oldu.

Açılış turunda bir diğer milli tenisçi Barış Ergüden ile karşılaşan İlkel, büyük çekişmeye sahne olan buluşmanın her iki setini de tie-break oyunlarıyla kazandı. 7-6 (3), 7-6 (2)'lık skorla tur biletini kapan 19 yaşındaki Cem, bir sonraki sınavını yarın İtalyan 1 numaralı seribaşı Paolo Lorenzi önünde verecek. Klasmanın 94. basamağındaki Lorenzi, ilk turda Ivo Klec'i 6-2, 6-2 ile geçti.

Günün ilk maçında korta çıkan Anıl Yüksel ise Fransız Yannick Jankovits karşısında istediği oyunu sergileyemedi. Rakibine 6-0, 6-2'lik setlerle boyun eğen Anıl, bu yenilginin rövanşını çiftler mücadelesinde aldı. Yüksel ve Ergüden'in kurduğu ortaklık, Jankovits/Boutillier ikilisini 4-6, 6-1, 10/5'le mağlup ederek isimlerini çeyrek finale yazdırdı.

6 numara Dennis Novak ve 7 numara Henrique Cunha'nın ardından 3 numara Chen Ti de elenen seribaşları arasına katıldı. Chen, Dzmitry Zhyrmont'a 7-6, 6-3'lük setlerle teslim oldu. 2 numara Inigo Cervantes, 4 numara Saketh Myneni, 5 numara Matthew Ebden ve 8 numara Remi Boutillier, set yitirmeden ikinci turdaki yerlerini almasını bildi.