Türkiye Basketbol 1. Ligi ekiplerinden Eskişehir Basket, yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı 7 oyuncuya imza töreni düzenleyerek adeta gövde gösterisi yaptı.
Gelecek sezon Spor Toto Basketbol Süper Ligi’ne çıkmak için mücadelesini sürdüren Eskişehir Basket, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Daha önce başarılı isimleri kadrosuna katan Eskişehir temsilcisi, anlaşmaya vardığı 7 yerli oyuncu ile sözleşme imzaladı. Kulüp binasında gerçekleştirilen imza törenine Eskişehir Basket Kulübü Başkanı Sinan Özeçoğlu, Genel Menajer Ali Parlak ile yeni transferler Efekan Coşar, İsmail Kerem Gülmez, Özgün Önver, Mehmet Fırat Alemdaroğlu, Cihan Mumcuoğulları, Yunusemre Sonsırma ile geçen sezon da takımın bünyesinde olup sözleşme yenileyen Gökhan Yazıcı katıldı.
“7 arkadaşımızı daha bünyemize katarak daha da kuvvetlendik”
İmza töreninde konuşan Eskişehir Basket Kulübü başkanı Özeçoğlu, yeni sezon öncesi transferlere devam ettiklerini belirtti. Özeçoğlu, “Daha önce 4 arkadaşımızla imza töreni yapmıştık. Bugün ise 7 tane arkadaşımızla imza töreni için buradayız. Önümüzdeki yıl hedefimiz baştan da söylediğimiz gibi şampiyonluk. Şampiyon olmak için 7 tane arkadaşımızı daha bünyemize katarak daha da kuvvetlendik. Önümüzdeki hafta da yabancı oyuncularımız katılacak aramıza. Eskişehir basket camiasına, Eskişehir’e ve arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Arkadaşlarımız, şampiyon olmak için mücadelelerini sahada gösterecekler ve kendilerine formda bir sezon diliyorum” dedi.
“Umarım Eskişehir’e bir üst ligi hediye ederiz”
Transferiyle alakalı düşüncelerini dile getiren Özgün Önver de, “Uzun süredir 1. Ligde mücadele ediyorum. Eskişehir gibi bir kulübe gelmek benim için onur ve gurur verici. Bir haftadır buradayım. Eskişehir halkıyla da tanıştık. Eskişehir’i de çok beğendim. Çok yardımsever ve iyi insanlardan oluşan bir kulüp. Umarım onlara bir üst ligi hediye ederiz diye düşünüyorum. Takım da bu yolda kurulduğu için gayet güçlüyüz. İnşallah bunu başarabileceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Eskişehir Basket’e geçen sezon gelen ve sözleşme yenileyen Gökhan Yazıcıoğlu ise şunları dile getirdi:
“Buraya geçen sezon geldim. Burada olmaktan çok mutluyum. Bu sezon daha iyi bir kadro oluştu. Hedefimiz şampiyonluk. İnşallah Allah’ın da izniyle başarıp sezon sonunda şampiyon olarak sezonu kapatırız.”
Açıklamaların ardından yeni transferler toplu olarak fotoğraf çektirdi.