Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor, FIFA tarafından Guatemala ve Özbekistan Futbol Federasyonları ile birlikte 2012 FIFA Fair-Play Ödülü'ne aday gösterildi.

FIFA'nın, Eskişehirspor'un sahasında İskoç ekibi St. Johnstone ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu maçında, korner kullanacağı sırada rakip takımdan bir oyuncunun sakatlık nedeniyle yerde yatması üzerine Eskişehirsporlu futbolcu Dede'nin korneri bilerek auta atması ve topu rakip takıma vermesi nedeniyle bu ödüle aday gösterildiği bildirildi.

FIFA Fair-Play Ödülü'nün 3 adayının, Şenes Erzik ve Prens Ali Bin El Hüseyin'in başkanlığını yaptığı FIFA Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Komitesi tarafından belirlendiği kaydedildi.

Eskişehirspor ve futbolcu Dede'nin bu hareketinin, 2012 FIFA Fair Play Ödülü'ne aday gösterilmesi talebinin, St. Johnstone ekibinin taraftarlarından geldiği dile getirildi.

2012 FIFA Fair-Play Ödülü'nün kazananı 7 Ocak 2013'te İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak FIFA Yılın Ödülleri Gecesi'nde (FIFA Ballon D'Or) belli olacak.