Eskişehirspor Galatasaray Maçı Geniş Özeti. Bilal Kısa'nın Golü İzle. Spor Toto Süper Ligin 27. haftasında Eskişehirspor'a 4-2 yenilen Galatasaray'ın ilk golünü Bilal Kısa attı. GS Eskişehir Maçı Golleri ve tüm detaylar haberimizde.
Bilal Kısa'nın Golü İzle. Spor Toto Süper Ligin 27. Haftasında Eskişehirspor'un konuğu olan Galatasaray, Bilal Kısa ise ilk golü atan taraf olmuştu. Eskişehirspor Galatasaray Maçı Özeti. Eskişehir Atatürk Stadında oynanan mücadelede rakibine 4-2 yenilen Galatasaray, 39 puanda kaldı. Galatasaray Eskişehir Maçı Golleri. Puanını 22'ye çıkaran Eskişehirspor ise ligde kalma umutlarını sürdürdü. GS Eskişehir Maçı Geniş Özeti ve Galatasaray'ın Lig Maçına dair merak edilen tüm detayları canlihaber.com'da bulabilirsiniz.
bilal-kisanin-golu-001.jpg

Spor Toto Süper Lig'de alt sıradan kurtulma mücadelesi veren Eskişehirspor kendi sahasında Galatasaray'ı 4-3 yendi.

eskisehirspor-galatasaray-maci-genis-ozeti-003.jpg


 
MAÇTAN DAKİKALAR

11'inci dakikada gelişen Galatasaray atağında Podolski'nin pasında Bilal yaklaşık 30 metreden sert vurdu top kaleci Boffin'in yanından ağlarla kucaklaştı: 0-1.

23'üncü dakikada Kaan'ın pasında Nadir'in sağ çaprazdan sert şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.

30'uncu dakikada Nadir'in pasında Bokila gelişine vurdu, kaleci Muslera gole izin vermedi.

40'ıncı dakika Kaan'ın ceza alanı içindeki pasında Bokila yakın mesafeden sert vurdu top kalecinin yanından ağlarla buluştu: 1-1.

49'uncu dakikada Linnes'in ortasında Yasin kafayla topu ağlara gönderdi: 1-2.

53'üncü dakikada Engin Bekdemir'in ortasında Bokila'nun kafa vuramadığı topa arka direğin yanında bulunan Nadir dokundu: 2-2.

58'inci dakikada Bokila'nın ortasında Hadzic takımını öne geçiren golü kaydetti: 3-2.

68'inci dakikada gelişen Eskişehirspor atağında ceza alanına giren Kaan'ın sol çaprazdan sert şutunda top ağlarla buluştu: 4-2.

90+3'üncü dakikada Yasin'in kullandığı serbest atıştan gelen topu Semih ağlara gönderdi: 4-3.

Karşılaşma Eskişehirspor'un 4-3 galibiyeti ile sona erdi.

ESKİŞEHİRSPOR GALATASARAY: 4-3

STAT: Eskişehir Atatürk Stadyumu

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

ESKİŞEHİRSPOR: Ruud Boffin, Anel Hadzic, Goran Causic, Jordi Figueras, Engin Bekdemir, Kıvanç Karakaş, Kaan Kanak, Dossa Junior, Kamil Ahmet Çörekçi, Loteteka Bokila, Nadir Çiftçi
Yedekler: Sinan Ören, Sezgin Coşkun, Axel Meye, İshak Doğan, Tornike Okriashvili, Emre Güngör, Murat Uçar 

GALATASARAY: Nestor Muslera, Lionel Carole, Semih Kaya, Ryan Donk, Martin Linnes, Jose Rodriguez, Bilal Kısa, Emre Çolak, Yasin Öztekin, Lukas Podolski, Umut Bulut
Yedekler: Cenk Gönen, Koray Günter, Volkan Pala, Osman Tarık Çamdal, Aurelien Chedjou, Kerem Çalışkan, Muhammet Yeşilyurt

GOLLER: Dk. 10 Bilal Kısa, Dk. 49 Yasin Öztekin, Dk. 90+2 Semih Kaya (Galatasaray), Dk. 40 Lotateka Bokila, Dk. 53 Nadir Çiftçi, Dk. 58 Anel Hadzic, Dk. 68 Kaan Kanak (Eskişehirspor)

SARI KARTLAR: Anel Hadzic, Kaan Kanak (Eskişehirspor), Lukas Podolski, Osman Tarık Çamdal, Semih Kaya, Volkan Pala (Galatasaray)

gs-eskisehir-maci-ozeti.jpg

ESKİŞEHİRSPOR GALATASARAY MAÇINDAN NOTLAR

Galatasaray kafilesi, maçtan bir gün önce özel uçakla geldiği Eskişehir'de geceyi Rixos Otel'de geçirdi. Galatasaray kafilesinin konakladığı Bademlik mevkindeki otelin çevresinde polisler geniş güvenlik önlemi aldı.

Karşılaşma başlamadan bir saat 45 dakika önce Galatasaraylı futbolcular Rixos Otel'den ayrılarak otobüsle polis eskortu eşliğinde maçın oynanacağı Atatürk Stadyumu'na getirildi. Galatasaray kafilesinin geçtiği cadde ve sokaklarda polisler güvenlik önlemi aldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Karşılaşmanın oynandığı Eskişehir Atatürk Stadyumu çevresinde güvenlik önlemlerini yoğunlaştıran polis her maçta olduğu gibi bu maç öncesinde de futbolcular ve taraftarlar içeri girmeden önce stat içerisinde bomba uzmanlarıyla geniş çaplı arama yaptı. Taraftarların madeni para, çakmak ve pet şişeyle stat içine girmelerine de izin verilmedi.

TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Eskişehirspor Galatasaray maçı için açık tribün biletleri 75 TL, Nefer Tribünü 120 TL, VİP ve 1965'liler tribünleri 200 TL, misafir tribün bileti de 150 TL'den satışa sunuldu. Bilet fiyatlarının yüksek olması ve Akhisar Belediyespor maçını izleyen taraftarların bu maç için cezalı olması nedeniyle Eskişehirsporlu taraftarlar karşılaşmaya beklenen ilgiyi göstermedi. Galatasaray taraftarları da kendilerine ayrılan 800 kişilik tribünü dolduramadı. Karşılaşmayı 100'ye yakın Galatasaray taraftarı izledi.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR İLK MAÇINDA

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Johannes Hendrikus Olde Riekerink ilk sınavını Eskişehirspor deplasmanında verdi.

Galasataray'da sakatlıkları nedeniyle Sneijder, Hakan Balta, Sabri, Hamit, Sinan, Selçuk ve Denayer ile kart cezalısı olan Olcan Eskişehirspor karşılaşmasında forma giyemedi. Eskişehirspor'da ise sakatlıkları süren kaleci Ali Şaşal ile golcü futbolcu Emre Güral kadroda yer almadı.

SİYAH FORMAYLA ÇIKTILAR, KAPTANLIK MUSLERA'DA

Selçuk İnan ve Sneijder sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyince takım kaptanlığı bandı kaleci Muslera'ya verildi. Galatasaraylı futbolcular yaşanan terör olayları nedeniyle siyah forma giyerek sahaya çıktı.

Karşılaşma öncesinde Diyarbakır'da şehit düşen polisler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın ardından Eskişehirsporlu ve Galatasaraylı futbolcular hakemlerle birlikte 'Teröre hayır' yazılı pankart ile fotoğraf çektirdiler.

Eskişehirspor-Galatasaray karşılaşmasını Vali Güngör Azim Tuna ile her iki kulübün yöneticileri şeref tribününden izledi.



ESKİŞEHİRSPOR GALATASARAY MAÇININ ARDINDAN

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Jon Olde Riekerink yenilgiye üzüldüklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"Çok üzücü bir skor. Biliyorsunuz bir hedefimizi var, herkes için açık bir hedef. Normalde bizim kafamızda bu hedefe gitmek için birinci gündü, birinci maçtı. Bu maçı alarak hedefimize adım adım ilerleyecektik. Ama ne yazık ki kötü bir başlangıç yaptık. Eğer maça bakarsanız, ilk 20 dakika iyi oynayan bir Galatasaray vardı. Golü attıktan sonra pozisyonlarımızı kaybettik. Pozisyonlarımızın dışına çıkmaya başladık. Eskişehirspor bu geçişleri iyi değerlendirdi. Hoca değişiklikleri biliyorsunuz çok çabuk etki göstermez. Tam takım olarak ben göreve geldikten sonra 4 antrenman yaptık. Geçmişe girersek, benim geçmişle ilgili konulara girmemem lazım. O dönemde ben yoktum. Onla ilgili yorum yapmam çok doğru olmaz. Ben takımımdaki oyuncularıma güveniyorum, onların kalitelerine güveniyorum. İyi işler yapacağımıza, iyi yönde ilerleyebileceğimizi ve hedefimize ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Takımın içinde gayet kaliteli oyuncular var. Futbolun bazı temel kuralları var, onların üzerine gitmemiz lazım. Onları biraz daha iyi hale getirmemiz lazım. Benim kişisel düşüncem ilk 4'e gireceğimize inanıyorum. Oyuncularla ilgili kötü bir düşüncem yok. Emre'yi biraz orta sahaya forvetin arkasına çekerek orta sahayı elimize almaya çalıştık. Ama dürüst olmak gerekirse o zamana kadar da epey bir pozisyon verdik. Çok pozisyona girdiler.Orta sahanın hakimiyetini kaybettik. Donk'un bugün gösterdiği performanstan memnunum. Kötü olduğunu düşünmüyorum. Ama burada odaklanmamız gereken kişisel olarak herkesin bireysel defansını daha ileriye götürmesi lazım."

Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba da galibiyete sevindiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"İnanılmaz güzel, keyifli goller attık. Savunmada da çok kötü goller yedik, inanılmaz kötü goller yedik. Böyle büyük bir takıma iki kez mağlup duruma düşüp oyuna çevirebilmek her takımın yapabileceği bir şey değil. Oyuncularımı kutluyorum. İnanılmaz istekli ve tempoluydular. Biz bir şeyleri bir yerlerden başlatmak zorundaydık. Böyle büyük bir takımı yenerek başlatmak bizi öne itecektir. Ama daha öncede söylediğim gibi bu bir şeyin sonu değil. Önümüzde 7 tane maçımız var. Çok iyi hazırlanmamız lazım. Bir beri yakalamamız lazım. İçeride futbolcu arkadaşlarımla da konuştuk. Bu bir karşılaşmaydı ve bitti. Şimdi önümüzdeki Osmanlı maçı bizim için çok önemli. Ondan sonra oynayacağımız maçlar önemli. Arkadaşlarımı kutluyorum, taraftarlarıma da teşekkür ediyorum. Biz bir inanç köprüsü oluşturmazsak birbirimizin arasındaki diyaloğu arttırarak devam ettirmezsek bu işler çok zor. Çünkü başka sorunlarımız da var. Oyuncularım bununla ilgili bana çok iyi mesajlar verdiler. Sahadaki mesajları da iyiydi ama soyunma odasında da verdiler. Hemen yarın çalışmalara başlayacağız. Son 3 haftaki durumlara bakarsanız ligde en çok gol pozisyonuna giren takım biziz. Bursa maçında 8-9 pozisyona girdik, Akhisar maçında bir o kadar girdik. Bir Kayseri maçında çok az gol pozisyona girdik. Gerçekten Galatasaray maçında bunu kimse beklemez. Hiçbir antrenör beklemez. Onlar da sıkıntılı bir süreç atlatıyorlar. Kısa sürede aşarlar diye düşünüyorum ve onlara da başarılar diliyorum. Çok basit gol yiyiyoruz. Bu hafta sırf buna çalışacağız. Özel hafta ilan ediyorum bu haftayı. Savunmada gol yememe haftası ilan edip bu hafta sırf buna çalışacağız. Devre arası transfer yapıyorsunuz, oyuncu Çin'den geliyor. Ne alaka Eskişehir'e. Burada seni tanıyana, beni tanıyana, sistemimizi öğrenene kadar, arkadaşları ile ne yaptığını anlayana kadar çok bir sürece ihtiyacı oluyor. Ama o da kısa sürede atlattı. Bize de faydalı oldu bu hafta."