Eskişehirspor, lige verilen milli ara sebebiyle çalışmalarına hız verdi.
TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor, verilen milli arayı en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Takım Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde yaptığı çift antrenmanla eksikliklerini giderme peşinde. Şanlıurfa karşılaşmasında alınan beraberlik sonrasında göze çarpan eksiklikler teknik heyet tarafından tespit edildi. Belirlenen eksikliklerin milli maç arasında giderileceği öğrenildi. Diğer yandan verilen ara takıma yeni katılan oyunculara da yaradı. Oyuncular bu süre zarfından takıma uyum sağladı.
Çalışmalar hakkında konuşan futbolcu Aykut Akgün, lige iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getirerek, “Lige iyi başlamıştık. Maça baktığımızda ilk yarı iyi başladık. İkinci yarı istediğimiz oyunu oynamadık. Balıkesir karşılaşmasında ilk yarı yaşadığımız sıkıntıyı burada ikinci yarı yaşadık. Buna rağmen maçı 1-1 bitirdik. Bu ligde yenilmemek çok önemli. Bugüne kadar oynadığımız maçlara bakarsak daha takımın mağlubiyeti yok. Takım galibiyet almaya alıştı. Bir milli ara var. Bu arayı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Eksikliklerimiz var. Bu arayı değerlendirip eksikliklerimizi gidereceğiz. Önümüzdeki Manisaspor ve evimizde oynayacağımı Elazığspor karşılaşmalarımız var. Bu maçlarımızı iyi değerlendirip kazanmamız gerekiyor” dedi.
“Taraftarımız olsaydı Şanlıurfa karşılaşmasını kazanırdık”
Şanlıurfa maçında iyi mücadele ettiklerini dile getiren futbolcu Hürriyet Gücer ise, şu değerlendirmelere yer verdi:
“Daha yeni bir ekibiz. Yavaş yavaş üzerine koymaya başladık. İyi bir kadromuz var. Ama sabır lazım. Bu milli arada çok çalışarak Manisaspor karşılaşmasını kazanmak istiyoruz. Taraftarımızdan biraz sabır istiyoruz. Herşey çok güzel olacak. Allah izin verirse şampiyonluğu hep beraber kutlayacağız. Taraftarımız olsaydı Şanlıurfa maçını rahat kazanacağımızı düşünüyorum. Bandırma karşılaşmasında seyircimiz ile buluşacağız. O maça kadar ne kadar puan alırsak bizim için iyi olacak. Onlara çok ihtiyacımız var.”