Eskişehirspor, cumartesi günü evinde oynayacağı Şanlıurfaspor maçına, taraftarı önünde hazırlandı.
Yüzlerce taraftarın önünde ve Atatürk Stadyumu’nda yapılan antrenman öncesi Teknik Direktör Alpay Özalan, Bruno Mezenga ve son transferlerden Hakan Çinemre açıklamalarda bulundu.
Sözlerine TFF 1. Lig’in ilk maçında deplasmanda Balıkesirspor’u yendikleri maçı değerlendirerek başlayan Alpay Özalan, ikinci yarıda iyi oynadıklarını belirtti. Takımın tamamen Şanlıurfaspor maçına odaklandığını anlatan Özalan, "Maç esnasında iyi başladık. İlk 15 dakika istediğimiz tempoyu yakaladık. Takım defansı anlamında iyi işler yaptık. 15. dakikadan sonra oyundan düştük. Bu zamanda da rakibe alan verdik. Onlar iyi değerlendirdi ama ikinci yarı özellikle Eskişehirsporlu oyuncuların kişiliklerini ve karakterlerini ortaya koydukları bir oyun geldi diyebilirim. Yani biz bunu 45 dakikaya değil, 90 dakikaya yaymak zorundayız. Eksikliklerimiz muhakkak ki maçta vardı. Artılarımız da vardı. Oyuncularımızla zaten biz bunun devamlı istişaresini yapıyoruz. Oyuncularımız şu anda Şanlıurfaspor maçına odaklanmış durumda. Biz Şanlıurfaspor maçından başka hiçbir şey düşünmüyoruz. Burada Urfa’yı yenmemiz gerekiyor ki, Balıkesir deplasmanında aldığımız galibiyet bir anlam taşısın. Bizim açımızdan çok önemli bir maç. Rakibimiz de çok iyi durumda. Bunun da bilinci içerisindeyiz. Antrenman için bir günümüz daha var. Kesinlikle ciddiye almamız gereken bir maç" dedi.
"Yüzde yüzde ulaşmamız 4. ve 5. haftadan sonra olacaktır"
Transfer konusuna da açıklık getiren Alpay Özalan, belki bir transferin daha gerçekleşeceğinden söz etti. Takımın henüz yüzde yüzlük performansa ulaşmadığını da açıklayan Özalan, "Başkanla bir çok görüşmede bir transfer belki yaparız dedik. Zaten gerekli olan bölgeyi Başkanımızla ben biliyorum. İstediğimiz oyuncu olursa alırız, olmazsa transferi kapatmış oluruz. Takım bence yüzde halen yüzde 60-70 düzeylerinde. Yüzde yüze ulaşmamız 4. ve 5. haftadan sonra olacaktır. Takdir edersiniz ki, bizim takımımız yeni bir takım. Eskiden kalan Ruud, Kaan ve Kamil var. Bu yüzden futbolcularımızın uyum süreci olacaktır. Şu anda hiç eksiğimiz de yok" şeklinde konuştu.
"Hedefimiz şampiyon olmak"
Genç teknik adamın adından kameraların karşısına Bruno Mezenga geçti. Balıkesirspor maçında attığı 2 golle galibiyetin mimarı olan Bruno, "Attığım iki golden dolayı memnunum. Ama öncelikle takımın galibiyetinden dolayı çok mutluyum. Kazandığımız için mutluyuz. Öncelikle hedefimiz şampiyon olmak. Ne kadar gol atarız onu bilmiyorum. Şanlıurfa çok zorlu bir ekip. Kendi evimizde oynuyoruz. Baskı kurmak zorundayız" ifadelerine yer verdi.
"Mücadeleden kaçmayan bir oyuncuyum"
Fenerbahçe’den Eskişehirspor’a kiralık olarak gelen genç oyuncu Hakan Çinemre ise, şu şekilde konuştu;
"Zor bir transfer görüşmesi oldu. Buraya gelmek için gerçekten çok uğraştık. İki tarafın yöneticilerine de sonsuz teşekkür ediyorum. Şöyle bir algı olmasın, ’Kiralık oyuncu ne kadar destek verebilir?’ Bunu oynayınca hep beraber göreceğiz. Her zaman mücadeleden kaçmayan bir oyuncuyum. Bunun her zaman arkasında dururum ve kimsenin şüphesi olmasın. Şanlıurfa bu ligin ilk takımlarından. Ünal Karaman gerçekten Türkiye’de bilindik bir hoca. Çok da seviyorum kendisini. Ama tabii ki Eskişehirspor’un parolası belli. Evimizde puan kaybetmek istemiyoruz."
Açıklamaların ardından ısınma hareketleri ile başlayan antrenman, pas ve şut çalışması ile sonlandı. Hafif sakatlıkları bulunan Semih Şentürk, Erkan Zengin ve Axel Meye ise saha kenarında yapılan tedavilerinin ardından antrenmana devam ettiler.