Eskişehirspor, Porsuk Çayı üzerinde kurulan platformda binlerce taraftarı ile bir araya geldi.
Yeni sezonda şampiyonluk hedefleyen Eskişehirspor, lig öncesi son kez taraftarları ile buluştu. Bu sezon TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan kırmızı-siyahlılar, yeni kadrosu ve bu sezonda giyeceği formalar ile taraftarlarının önüne çıktı. Aynı anda sanatçı Mithat Körler’in Eskişehirspor için yaptığı "Diriliş" parçasına da klip çekildi.
Begiter: "El birliği ile yapacağız"
Porsuk Çayı üzerine özel olarak konulan platforma ilk olarak Eskişehirspor’un efsane başkanı Aydın Begiter çıktı. Aynı zamanda Eskişehirspor’u kuran 10 kişiden biri olan Begiter, "Bu takımı 51 sene evvel bu heyecanla kurmuştuk. Şimdi 51 sene geçti, ben yine bu sene bu heyecanı yaşıyorum. Çünkü o kadar altın yıllar yaşadık, o kadar güzel yıllar yaşadık ki; bunu ben şahsen kendime ve şu an mezarda yatan 9 proje arkadaşıma yediremiyorum. Kurulduktan 10 ay sonra şampiyon olmuştuk. Şimdi de 10 ay sonra şampiyon olacağız. Bunu el birliği ile yapacağız. Halil Başkan ve yönetim üyeleri, emin olun çok özveri ile çalışıyorlar" dedi.
Mithat Körler, konser verdi
Efsane başkanın konuşmasının ardından sahneyi Mithat Körler aldı. Yeni Eskişehirspor şarkısı "Diriliş"i seslendiren sanatçı, taraftarlardan yoğun ilgi gördü. Bu sırada bot ile Porsuk Çayı’nda taraftarların gözükmesi, coşkuyu bir kat daha arttırdı. Yöneticilerin, teknik kadronun ve futbolcuların yer aldığı bottan teker teker anons edilen isimler, tezahüratlarla sahneye çıktı.
Özalan: "Bu büyük taraftara başarılı olmak boynumuzun borcu"
Porsuk Bulvarı’nda yer alan binlerce taraftara seslenen Teknik Direktör Alpay Özalan, "Bu büyük taraftara başarılı olmak boynumuzun borcu, Süper Lig’e çıkmak Allah’ın emridir. Sizlere layık olunacaktır. Bundan hiçbirinizin şüphesi olmasın, bu çocuklar sizlere layık olacak ve sizin hiçbir zaman yüzünüzü yere düşürmeyecektir. Dualarınızı eksik etmeyin, Allah sizden razı olsun" şeklinde konuştu.
Platform üzerinde taraftarlarla buluşan Eskişehirsporlu futbolcular, şampiyonluk sözü verdiler. Taraftarın yoğun isteğini kıramayan Kaptan Erkan Zengin, üçlü çektirmeyi de ihmal etmedi. Yeni sezonda Eskişehirspor’un kullanacağı formalar ise mankenler tarafından tanıtıldı. Tanıtımların ardından futbolcular yine bota binerek, taraftara veda ettiler.
Öte yandan halen transfer peşinde koşan Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’ın İstanbul’da olduğu, yarın ise Fenerbahçeli Hakan Çimenre’nin Eskişehirspor’a imza atacağı belirtildi.