Eskişehirspor’un, Süper Lig’e yeniden yükseldiği 2008-2009 sezonundan bu yana, oynanan ilk yedi haftalar dikkate alındığında, bu yıl geride kalan son yedi sezonun en kötü ikinci başlangıcını yapması teknik direktör Michael Skibbe’nin başını yedi.

Kırmızı siyahlı takım bu sezon Teknik Direktör Michael Skibbe yönetiminde oynadığı 7 maçta sadece 1 galibiyet ve 1 beraberlik sonrası topladığı 4 puan ile 17. sırada yer aldı. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı incelemede, Eskişehirspor böylece geride kalan son 7 sezonda Rıza Çalımbay yönetiminde, hiç galibiyet alamadığı ve ilk 7 hafta itibarıyla 3 puan toplayıp 17. sırada yer aldığı 2010-2011 sezonundan sonra en kötü ikinci performansı göstermiş oldu. Eskişehirspor, geçtiğimiz sezon ise Ertuğrul Sağlam yönetiminde 1 galibiyet 3 beraberlik 3 yenilgi sonrası 6 puan toplayarak, yedi hafta sonunda 16. sırada kendine yer bulmuştu.

HABERDE 2 BİNİ GEÇTİ

Eylül ayında iki bini aşkın gazete ile derginin spor sayfalarında yapılan aynı araştırmada, göstermiş olduğu kötü performansla Eskişehirspor, ulusal ve yerel basında 2 bin 626 haber ile öne çıkarken, kırmızı şimşeklerin eleştiri odağındaki Alman Teknik Direktörü Michael Skibbe’nin 333 haberle gündeme geldiği tespit edildi.

Türkiye’de birçok takımda attığı gollerle adından sıkça söz ettiren kırmızı siyahlı takımın golcüsü Teofanis Gekas, 301 haber ile en çok konuşulan futbolcu olurken, bu sezon Bursaspor’dan transfer edilen Sebastian Pinto’nun ise 242 haberle ikinci sırada yer aldığı belirlendi. Eskişehirspor’da kaleci Ruud Boffin, stoper Emre Güngör, forvet Matias Defederico ve orta saha oyuncusu Raheem Lawal’ın da 100’ün üzerinde habere konu olduğu saptandı.