Adana geneli liseler arasında yapılan eskrim müsabakalarında Özel Burç Vural Liseleri öğrencileri 5 madalya birden kazanarak, Adana’yı Türkiye Şampiyonası’nda temsil etme hakkı kazandı. Burçlu öğrenciler birer birincilik ve ikincilik elde ederken 3 üçüncülük kazanmayı başardı.

Burç Vural Liseleri birçok spor branşında olduğu gibi eskrimde de büyük bir başarıya imza attı. Adana il genelinde düzenlenen eskrim spor müsabakalarına çok sayıda öğrenci katılırken, Burç Vural Liseleri öğrencileri 5 madalya birden kazandı.
5 madalya birden kazanan Burçlu öğrenciler okullarına madalyalarla döndükleri için çok mutlu olduklarını söylediler. Ayrıca okul olarak Adana’yı Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecekleri için ayrı bir sevinç yaşadıklarını kaydeden Burçlu öğrenciler, Türkiye Şampiyonası’na çok sıkı hazırlanacaklarını söyledi.

Öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik eden Burç Vural Liseleri Beden Eğitimi Öğretmeni Erhan Gürgiç ise, öğrencilerinin müsabakada kıyasıya mücadele ederek bu başarıyı elde ettiğini kaydetti. Okul olarak bir çok spor branşında önemli dereceler elde ettiklerini belirten Erhan Gürgiç, hedeflerinin geleceğin sporcularını yetiştirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Burç Vural Lisesi Okul Müdürü Abdullah Akça ise Adana geneli liseler arası düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı eskrim müsabakalarında dereceye giren öğrencilerine teşekkür etti. Okul olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında Adana’da liseler arası düzenlenen tüm spor müsabakalarına katıldıklarını ve bunların da büyük bir bölümünde değişik başarılara imza attıklarını belirten Abdullah Akça, “Sağlıklı bir nesil yetiştirme adına sporun her branşına ayrı ayrı önem veriyoruz. Her öğrencimizin en az bir spor branşı ile ilgilenmesini istiyoruz. Öğrencilerimizin spor müsabakalarına göstermiş olduğu ilgi ise okulumuza kupa ve madalyalar kazandırıyor.” dedi.