Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2015-2016 sezonunda 'UEFA Kulüp Lisansı' almaya hak kazanan kulüpleri açıkladı. İlki yaklaşık 2 ay önce duyurulan listede Antalyaspor yine yer almadı. Kırmızı-beyazlı ekibin, 3. kez bu listede yer almaması durumunda TFF'nin ilgili yönetmeliği gereği 6 puanı silinebilecek. Antalyaspor'un bu listede yer almamasının sebebi ise eski 9 futbolcusuna 7 milyon TL'nin üzerinde borcunun olması. Akdeniz ekibinin futbolculara yüklü miktar borcuna karşın Samuel Eto’o gibi dünya yıldızlarını hatırı sayılır rakamlara transfer etmesi dikkatlerden kaçmıyor.

PTT 1. Lig’den play-offlara kalarak Süper Lig’e yükselen son takım olan Antalyaspor’a TFF’den ceza geldi. Federasyon'un lisans almak için ikinci kez hak verdiği, ancak şartları yerine getiremeyen Antalyaspor’a 80 bin TL para cezası, 30 günlük de ek süre verildiği öğrenildi. Kulübün, bu süre içerisinde alacaklı futbolcuların paralarını vermediği takdirde 3 veya 6 puanın silinecek.
Kulüp Lisansı alınabilmesi için kulüplerin bir önceki yıla ait borcu olmaması gerekiyor. Antalyaspor'un önceki sezonda yollarını ayrıldığı 9 futbolcuya faizlerle birlikte 7 milyon lirayı aşkın borcu var. Gökçek Vederson ve Semih Şentürk'ün 1'er milyon, Eyong Enoh'un 720, Giray Kaçar'ın 700, Natxo Insa'nın ve Deniz Barış'ın 450, Uğur İnceman'ın 396, Isaac Promise'nin 390, Tita'nın 300 bin TL Akdeniz ekibinden alacağı bulunuyor. Antalyaspor adı geçen futbolculara toplam 5.5 milyon Lira borcu olduğu, faizlerle birlikte bu rakamın 10 milyon lirayı bulacağı ifade ediliyor.

Kırmızı beyazlı kulüp 2 yıl önce uluslararası mali denetim şirketi Moore Stephens tarafından denetlenmiş ve 2013 – 2014 sezonu için UEFA Kulüp Lisansı almaya hak kazanmıştı. Öte yandan bir diğer Antalya takımı Albimo Alanyaspor TFF tarafından verilen sürede eksiklerini tamamlayarak Ulusal Kulüp Lisansı almayı başardı. 2015-2016 sezonu için lisans alan kulüp sayısı 42'ye yükseldi.