Başakşehir maçında iki gol atarak yıldızlaşan dünyaca ünlü Samuel Eto’o’lu Antalyaspor evindeki ilk antrenmanına çıktı. Antalya’daki aşırı sıcaklardan etkilenen siyahi futbolcu idman boyunca sık sık su içerek serinlemeye çalıştı.

Başakşehir maçını geride bıraktıklarını açıklayan Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ise Gençlerbirliği karşılaşmasına odaklandıklarını burada da parolanın 3 puan olduğunu söyledi. Antalyaspor ligin ikinci haftasında evinde oynayacağı Gençelerbirliği hazırlıklarına Hasan Subaşı Tesisleri’nde yaptığı idmanla başladı. Antalya’daki sıcaklık ve aşırı nem nedeniyle sadece akşam antrenmanına çıkan futbolcular sık sık su molası vererek hararetlerini gidermeye çalıştı. Teknik Direktör Şimşek’in orta sahadaki kısa bir toplantısının ardından kırmızı beyazlı oyuncular düz koşu ve ısınma hareketleriyle antrenmana başladı. Antalyaspor hafif şekilde geçirdiği ilk antrenmanı 3’erli gruplar halinde top kapma çalışmasıyla antrenmanı tamamladı.

Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, Başakşehir galibiyetinden dolayı futbolcu kardeşlerini tebrik ettiğini, oyuncularının bu karşılaşmada ellerinden gelen her şeyi sahaya yansıttığını ifade etti. Galip geldikleri için mutu olduklarını ve 3 gün boyunca doya dola bu galibiyeti kutladıklarını kaydeden Yusuf Şimşek, “Galip geldik mutluyuz bu mutluluğumuzu 3 gün boyunca doya doya yaşadık. Futbolcu kardeşlerimize söyledim artık bu galibiyet bitmiştir artık önümüzde çok zorlu bir Gençlerbirliği maçı var bugün itibarıyla bu maça ısınmaya başlayacağız.” dedi.

‘SICAKLIKLAR BİZE AVANTAJ OLABİLİR’

Antalya’da artık hazırlıklarını sürdüreceklerini söyleyen teknik patron Şimşek, sıcaklık ve nemin kendilerine dezavantaj olmayacağını, kendilerinin burada maçlara hazırlanmaya başladıklarını belirtti. Artık antrenmanlarını Antalya’da yapacaklarını kaydeden Şimşek, “Biz çalışmalarımızı burada yapacağız rakipler daha sonra gelecek. Aynı şartlarda oynayacağız bu durum bizim avantajımız olabilir biz çalışmalarımızı Antalya’da devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Gençlerbirliği maçında da 3 puan hedeflediklerini ve taraftarların önüne çıkacaklarını hatırlatan Şimşek, futbolcu kardeşlerinin aynı kazanma hırsını bu maçta da göstereceğine inandığını açıkladı.

‘ETO’O GEREKENİ SAHADA YAPTI’

Samuel Eto’o’ya yönelik yapılan eleştirileri de değerlendiren genç çalıştırıcı, dünya yıldızı oyuncusu için ‘Çok net adam’ yorumunda bulundu. Eto’o’nun kişiliğiyle takımda ön plana çıktığını ifade eden Şimşek düşüncelerini şöyle açıkladı: “Eto’o bütün arkadaşlarıyla hocalarıyla çalışan personelle iyi geçiniyor. İlk maçta da gerekeni gösterdi. İnşallah bundan sonra da bunlara devam eder Antalya’ya puan ve puanlar kazandırmaya devam eder.”

Şimşek, transferlerle ilgili yöneltilen soruya ise yönetimin çalışmalarına devam ettiğini kendisinin liste verip beklediğini ifade etti.

ETO’O’YA BAKLAVA

Kırmızı beyazlı takıma transfer olduktan sonra Antalya’da ilk kez antrenmana çıkan Samuel Eto’o’ya taraftarların ilgisi de oldukça fazla oldu. Kırmızı beyazlı bir grup taraftar Eto’o’nun antrenmana gelişi sırasında ‘I Love You Eto’o’ tezehüratlarında bulundu. Kamerunlu yıldız oyuncunun yapılan tezehüratlara karşı defalarca kırmızı beyazlı taraftarları selamlaması dikkat çekti. Ayrıca taraftarlar getirdikleri bir tepsi baklavayı kırmızı beyazlı oyunculara ikram etti. Eto’o’ya kırmızı beyazlı oyuncuların baklava yedirme yarışı ise dikkatlerden kaçmadı.